Έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Ηλιοπούλου στη Γκαλερί Σκουφά

Έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Ηλιοπούλου στη Γκαλερί Σκουφά

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 18 Νοεμβρίου

Eirini_Iliopoulou1
«Τόποι Επιθυμίας» είναι ο τίτλος της νέας ζωγραφικής έκθεσης της Ειρήνης Ηλιοπούλου που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στην Γκαλερί Σκουφά.

Τα έργα και οι ημέρες της Ειρήνης Ηλιοπούλου εξελίσσονται στους ουτοπικούς τόπους της ζωγραφικής και οι είκοσι ατομικές εκθέσεις που έχει δείξει μέχρι τώρα είναι το ημερολόγιο των ταξιδιών της. Κάθε έκθεση και μια εξερεύνηση του αγνώστου, του αθέατου, του αναπάντεχου, μια άλλη, ευαίσθητη και φιλοσοφημένη, ματιά στα γνωστά, τα παραδομένα και τα κεκτημένα.

Στην νέα της έκθεση παρουσιάζονται 23 πρόσφατα τοπία, λάδια και ακουαρέλες μεγάλων διαστάσεων, καθώς και τριάντα πέντε μικρές ακουαρέλες από τα σημειωματάρια της ζωγράφου, έργα που εκπληρώνουν ένα νέο ζωγραφικό στοίχημα, μέσα μια καινοφανή εικαστική ατμόσφαιρα.

Irini_Iliopoulou_2
Κλείσιμο

Η ίδια η ζωγράφος γράφει στο σημείωμά της στον κατάλογο της έκθεσης: «Ο όμορφος τόπος της επιθυμίας μου, είναι τόπος ουτοπικός. Η ουτοπική επιθυμία για γνώση αυτού που δεν είναι ακόμα γνωστό, είναι ο άξονας και ο λόγος που ζωγραφίζω» σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια.

Ο  Νίκος Γ. Μαστροπαύλος γράφει στο κείμενο που συνοδεύει τα έργα στον κατάλογο της έκθεσης: «Και το σπουδαίο στην τέχνη της Ειρήνης, είναι ότι το κερδισμένο στοίχημα δεν πλουτίζει, μόνο τον δημιουργό και τον περιορισμένο κύκλο των ειδικών γύρω από την εικαστική έκφραση, αλλά και τη ζωγραφική εμπειρία όλων των θεατών. Η Ειρήνη έχει ιδιαίτερη, αποκλειστικά δική της, καλλιτεχνική προσωπικότητα, αλλά η ζωγραφική της μας αφορά όλους. Τα έργα της μπορούν να γίνουν και δικά μας. Ο διαφωτισμός των μυστήριων της ζωγραφικής, ως διά μαγείας, μπορεί να προσφέρει και δική μας, αισθητική, ικανοποίηση».

Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 10:00-15:30, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00-21:00, Παρ: 10:00-20:00 και κάθε Σάββατο 10:30-15:30 ενώ θα διαρκέσει έως 12 Δεκεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα

Χαλάει ο καιρός - Ομίχλες και βροχές από το απόγευμα και πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Πρώτη σύλληψη στο Μεξικό για κατασκοπεία σε βάρος δημοσιογράφου χάρη στο ισραηλινό λογισμικό Pegasus

Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα στη Βραζιλία ενώ προχωρούν οι εμβολιασμοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης