Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας: Πρόγραμμα εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας: Πρόγραμμα εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Το πρόγραμμα «Agon, an Olympic Legacy» αποτελεί μια ομπρέλα δράσεων που θα απευθύνονται σε πολλαπλά κοινά και ηλικιακές ομάδες

Olympiako_Mouseio
Δύο σημαντικοί φορείς, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  ενώνουν τις δυνάμεις τους υπηρετώντας από κοινού έναν πολύτιμο σκοπό, την προώθηση και ανάδειξη του Ολυμπισμού. Το νέο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων με τίτλο «Agon, an Olympic Legacy», που θα υλοποιηθεί με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, στοχεύει στην ενδυνάμωση του Ολυμπιακού Πνεύματος και την ανάδειξη της άρρηκτης σύνδεσης μεταξύ Αθλητισμού, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης μέσα από την ανάπτυξη διαδραστικών εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου και τη δημιουργία δράσεων εντός του μουσειακού χώρου, αλλά και μέσω του προγραμματισμού εξωστρεφών πρωτοβουλιών του.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της διεθνούς κοινωφελούς του δράσης που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες της παιδείας και του πολιτισμού ως αγαθών για όλους, στηρίζει το έργο του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας και τα βήματά του προς τη διεύρυνση της προσβασιμότητας στην ιστορία και τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε που έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, συμβάλλοντας ώστε να φέρουμε κοντά σε όλο τον κόσμο, εντός και εκτός του χώρου του Μουσείου, εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα που προβάλλουν και ενισχύουν αξίες όπως είναι η κοινή παγκόσμια ολυμπιακή κληρονομιά μας και το ευ αγωνίζεσθαι, τόσο στον αθλητικό όσο και σε κάθε άλλο στίβο της ζωής».

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και εξοπλισμό εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, την ανάπτυξη διαδραστικών εκθεμάτων προσομοίωσης αθλημάτων, την παραγωγή υλικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων συμπερίληψης και προσβασιμότητας εντός του χώρου του Μουσείου, αλλά και τον σχεδιασμό εργαλείων για την πραγματοποίηση δράσεων εκτός αυτού. Οι συμμετέχοντες στις δράσεις του Προγράμματος Agon θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού και του Αγώνα, των δύο πυλώνων του προγράμματος, μέσα από βιωματική μάθηση, εξερεύνηση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα Agon αποτελεί μια ομπρέλα δράσεων που θα απευθύνονται σε πολλαπλά κοινά και ηλικιακές ομάδες: σε παιδιά και μαθητές, σε νεαρούς πρόσφυγες, σε συνοδευόμενους επισκέπτες με μερική ή ολική οπτική αναπηρία, σε νέους, σε οικογένειες, αλλά και σε μεγαλύτερους ηλικιακά συμμετέχοντες, σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός Ολυμπιονίκη και Παρολυμπιονίκη και σε επισκέπτες που θέλουν να εξερευνήσουν περισσότερο την ιστορία του Ολυμπισμού στη γενέτειρά του. Οι επιμέρους δράσεις θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται σταδιακά από το τέλος του 2021 έως και την άνοιξη του 2022.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που με τη δωρεά του στηρίζει την αποστολή του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας να διαδώσει την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού σε ολοένα και ευρύτερο, ελληνόφωνο και μη, κοινό κάθε ηλικίας. Η συμβολή του ΙΣΝ προς την πλήρωση του οράματος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, είναι πολύτιμη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Μετρώντας μόλις 6 μήνες από την έναρξη λειτουργίας του, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έχει ήδη υποδεχθεί επισκέπτες όλων των ηλικιών από Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία και Αμερική, έχει οργανώσει εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητικών ομάδων, συλλόγων νέων αθλητών, και ομάδων ασυνόδευτων ανηλίκων, και έχει φιλοξενήσει το πρώτο του summer camp.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με αίσιο τέλος: Σε κλειδωμένο σπίτι βρέθηκε η 4χρονη «Μαντλίν» της Αυστραλίας

Κορωνοϊός: Μέτρα από το Σάββατο και ενίσχυση του ΕΣΥ - Βαρύ «φορτίο» με 12.000 κρούσματα και 700 εισαγωγές σε 48 ώρες

Covid Free Gr Wallet: Νέα εφαρμογή για να αποθηκεύουμε τα πιστοποιητικά Covid στο κινητό
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης