Παρουσίαση βιβλίου: «Τα μάτια της πόλης. Μια συνολική θεώρηση της street art. Η περίπτωση της Αθήνας»

Παρουσίαση βιβλίου: «Τα μάτια της πόλης. Μια συνολική θεώρηση της street art. Η περίπτωση της Αθήνας»

Ο Θανάσης Χουλιαράς προσπαθεί να απαντήσει στο βιβλίο του αν η Αθήνα είναι το νέο Βερολίνο και ποιος είναι ο Αθηναίος homo urbnicus – Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

street_art_covere
Μια συνολική θεώρηση του φαινομένου της street art, με στόχο την πιο ολοκληρωμένη κατανόησή της στο εσωτερικό της Αθήνας επιχειρεί ο Θανάσης Χουλιαράς, στο βιβλίο του «Τα μάτια της πόλης. Μια συνολική θεώρηση της street art. Η περίπτωση της Αθήνας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στον προαύλιο χώρο μπροστά από τον ρ/σ «Αθήνα 9.84».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ευαγγελία Διαμαντοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια τμ. Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΕΚΠΑ, Νίκος Βερβερίδης, ιδρυτής ελculture, Βαγγέλης «Dj Rico» Σερίφης, μουσικός, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός. Θα μιλήσουν επίσης ο συγγραφέας Θανάσης Χουλιαράς και ο εκδότης Γιάννης Κρανιάς.

Το βιβλίο διανύει μια μεγάλη διαδρομή εκκινώντας από το θεωρητικό κομμάτι και την ιστορική αναδρομή της street art αναδεικνύοντας τις αισθητικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές πλευρές της. Υποστηρίζει την ένταξή της στο συνεχές της ιστορίας της τέχνης και εντοπίζει τη σημασία της στη διαμόρφωση του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού συνδέοντάς την με την αστικοποίηση. Εν τέλει, μελετά τον τρόπο με τον οποίο η street art επέδρασε στην αλλαγή της πολιτισμικής ταυτότητας της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Ο συγγραφέας προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα για το εάν η Αθήνα είναι το νέο Βερολίνο και ποιος είναι ο Αθηναίος homo urbnicus.

street_art_prosklisi



Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο εξάχρονος Φώτης που τραυματίστηκε στα καρτ - Ζήτησε να φάει παστίτσιο

O εφιάλτης των Χριστουγέννων: Γιορτές χωρίς γαλοπούλα και μπύρα κινδυνεύουν να κάνουν οι Βρετανοί

Εμπλοκή με αμερικάνικο κρουαζιερόπλοιο στην Τήνο: Γιατί δεν αφήνουν 250 επιβάτες να αποβιβαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης