Πέθανε ο θρυλικός σαξοφωνίστας των UB40, Brian Travers

Πέθανε ο θρυλικός σαξοφωνίστας των UB40, Brian Travers

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο - Συντετριμμένα τα μέλη της διάσημης βρετανικής μπάντας

Brian-Travers
Ο Brian Travers, σαξοφωνίστας και ιδρυτικό μέλος του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος UB40 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση στους απανταχού θαυμαστές του. Την τελευταία τριετία πάλευε σκληρά με τον καρκίνο από επιπλοκές του οποίου έχασε τελικά τη ζωή του.
The ub40 experience with ub40 legend Brian Travers live in 2014

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε τον χαμό του συντρόφου μας, αδελφού μας και ιδρυτικού στελέχους των UB40 και θρύλου της μουσικής Brian David Travers. Ο Brian πέθανε χθες, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, μετά από μια μακρά και ηρωική μάχη. Οι σκέψεις μας είναι στην σύζυγό του Lesley, στην κόρη του Lisa και στον γιο του Jamie. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από το γεγονός και ζητούμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία της οικογένειας για ιδιωτικότητα» ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή του το συγκρότημα.
Κλείσιμο


Ο Brian Travers είχε διαγνωστεί, την άνοιξη του 2019, με όγκο στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στην περιοδεία για τα 40 χρόνια της ρέγκε - ποπ μπάντας στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε και την Ελλάδα, δίνοντας δύο συναυλίες με τον Αντώνη Ρέμο, σε Αθήνα και Θεσσλονίκη. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε ο διάσημος μουσικός έπαθε μια κρίση στο σπίτι του, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει δύο όγκους στον εγκέφαλο. Η χειρουργική επέμβαση προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, μια μόλις μέρα πριν ξεκινήσει η εορταστική περιοδεία των UB40.
Travers_UB40

«Με μεγάλη λύπη δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω στην περιοδεία για την 40ή επέτειο μας. Εργάστηκαν απίστευτα σκληρά για να τελειοποιήσουν τα τραγούδια στις προετοιμασίες για την ζωντανή πρεμιέρα του νέου μας άλμπουμ «For The Many». Ακούγονται υπέροχοι, όμως θα είμαι εκεί εν πνεύματι, να τους επευφημώ καθώς αναρρώνω και σκεπτόμενος όλους τους υπέροχους ανθρώπους που μας έχουν στηρίξει τα τελευταία 40 χρόνια και για τους οποίους είμαι εξαιρετικά περήφανος να προσμετρώ ως φίλους» είχε δηλώσει τότε ο ίδιος φανερά συγκινημένος

Ο Brian Travers ίδρυσε τους  UB40 το 1978, μαζί με τα αδέλφια Robin και Ali Campbell και μια παρέα μουσικών που φοιτούσαν σε διάφορα σχολεία του Μπέρμιγχαμ. Το όνομα τους ήταν ένα είδος αρκτικόλεξου από το όνομα του εγγράφου με το οποίο οι άνεργοι αιτούνταν επιδόματος (Unemployment Benefit Form 40). Κατά την διάρκεια της πολυετούς διαδρομής του το συγκρότημα πούλησε περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ δεκάδες τραγούδια τους, όπως τα «Red Red Wine», «Can't Help Falling in Love», «I Got You Babe», «Promises and Lies», έγιναν μεγάλες επιτυχίες καθιερώνοντάς τους ως ένα από τα δημοφιλέστερα βρετανικά γκρουπ όλων των εποχών.
UB40 - Red Red Wine (Live at Montreux 2002)

Η τελευταία φορά που ο Travers έπαιξε στη σκηνή με τους UB40 ήταν τον Δεκέμβριο του 2019, σε μια μεγάλη συναυλία που φιλοξενήθηκε στο στάδιο του Μπέρμιγχαμ. Ο ίδιος έμοιαζε ενθουσιασμένος. Δεν φανταζόταν τότε ότι αυτό θα ήταν το στερνό σόου της ζωής του!

Ειδήσεις σήμερα

Αφγανιστάν: Πώς επίλεκτοι στρατιώτες της SAS έσωσαν τους 20 παγιδευμένους συντρόφους τους από τις ορδές των Ταλιμπάν

Σε αναμονή έγκρισης το νέο εμβόλιο με αδρανοποιημένο ιό της Valneva


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης