Το φαινόμενο Μπαράκ Ομπάμα

Το φαινόμενο Μπαράκ Ομπάμα

Ένα διεισδυτικό ντοκιμαντέρ που αφηγείται με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη ζωή και την πολιτική πορεία του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ έρχεται αποκλειστικά από το Vodafone TV.

obama_hbo_header
Sponsored Content

Από τη Γερουσία του Ιλινόι έως την 44η προεδρία των ΗΠΑ. Ένα ταξίδι ζωής γεμάτο συμβολικά γεγονότα, ιστορικές στιγμές, επιδραστικές ομιλίες, σπουδαίες αποφάσεις και σημαντικές πράξεις οι οποίες καθόρισαν μια μοναδική πολιτική σταδιοδρομία.

Το Obama: In Pursuit of a More Perfect Union είναι ένα ντοκιμαντέρ της HBO που περιγράφει την πορεία μιας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής.

Πέντε χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του και λίγο πριν κλείσει τα 60 του χρόνια, ο Μπαράκ Ομπάμα σκιαγραφείται πλήρως σε τρία συναρπαστικά επεισόδια.

Σπουδαίοι πολιτικοί αναλυτές και άνθρωποι που έζησαν από κοντά κάθε στιγμή δίνουν μία σφαιρική εικόνα για το πως οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες επηρέασαν την εκλογή και τη δράση του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ.

Obama_2
Κλείσιμο

Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου
Ο αμερικάνος πολιτικός και ακτιβιστής, γνωστός για τη δράση του υπέρ της ισότητας των πολιτικών δικαιωμάτων, John Lewis, ο δημοσιογράφος Ta-Nehisi Coates, ειδικός σε θέματα φυλετικής δικαιοσύνης, ο πολιτικός σύμβουλος David Axelrod, ο συγγραφέας Jelani Cobb και ο εκδότης του New Yorker, David Remnick, είναι μόνο μερικοί από τους δεκάδες σχολιαστές που εμφανίζονται στο Obama: In Pursuit of a Μore Perfect Union.

Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει αλλεπάλληλες προκλήσεις και διαδραματίζει κομβικό ρόλο για ολόκληρο τον πλανήτη η εκλογή Ομπάμα αποτέλεσε ιστορική τομή.

Το άρτιο αποτέλεσμα εγγυάται ο βραβευμένος με Emmy, Peter Kunhardt. Ο διάσημος σκηνοθέτης έχει αποδείξει το ταλέντο του στη δημιουργία ντοκιμαντέρ που αφορούν ιστορικές προσωπικότητες αφού τα καλογυρισμένα Living with Lincoln, Nixon by Nixon: In His Own Words και John McCain: For Whom the Bell Tolls φέρουν επίσης την υπογραφή του.

Kentriki_PhotoObama_34

Η πρόκληση της αλλαγής
Το πρώτο επεισόδιο του Obama: In Pursuit of a More Perfect Union επικεντρώνεται στο ξεκίνημα της ζωής του Ομπάμα. Από την ανατροφή του, με μόνο στήριγμα την ανύπαντρη μητέρα του, την εκπαίδευση του έως και την πορεία της δράσης του που άρχισε με την οργάνωση της κοινότητας των μαύρων στις εκκλησίες του Σικάγο.

Το δεύτερο μέρος καλύπτει την πορεία της πολιτικής του καμπάνιας, περιλαμβάνει την ανάληψη της προεδρίας το 2008 και όλη του την πορεία στον Λευκό Οίκο. Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ειδικά σε ό,τι αφορά τις νομοθεσίες που προώθησε σχετικά με τα φυλετικά ζητήματα, την αστυνομική βία, την οπλοκατοχή, την υγεία και την οικονομία παρουσιάζονται στο τρίτο επεισόδιο.

Obama_3

Διαθέσιμο αποκλειστικά στο Vodafone TV, το «Σπίτι της ΗΒΟ στην Ελλάδα».
Ανακάλυψε περισσότερα για τις προτάσεις του μήνα από το Vodafone TV για να παρακολουθήσεις ό,τι θες, τη στιγμή που το θες!

Obama: In Pursuit of a More Perfect Union


Info
Το περιεχόμενο του Vodafone TV ανανεώνεται κάθε μήνα με τις σημαντικότερες πρεμιέρες, με αποκλειστικές νέες σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ που θα συζητηθούν και πολλές ακόμη επιλογές, για να τις παρακολουθήσουμε τη στιγμή που το θέλουμε.

Απόκτησε πρόσβαση σε όλο το δημοφιλές περιεχόμενο, εύκολα και γρήγορα και χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr και απόλαυσε 1 μήνα δωρεάν δοκιμή χωρίς δέσμευση συμβολαίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης