Άνδρος: Το Ίδρυμα Γουλανδρή παρουσιάζει αναδρομική έκθεση του Ρόρρη

Άνδρος: Το Ίδρυμα Γουλανδρή παρουσιάζει αναδρομική έκθεση του Ρόρρη

«Γιώργος Ρόρρης, Η Ευγένεια του Απέριττου» είναι ο τίτλος της έκθεσης – Οι επισκέπτες θα δουν μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του από τα πρώτα του βήματα μέχρι σήμερα

mouseio_goulandri
Αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον διακεκριμένο ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη παρουσιάζει το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο,

Η έκθεση με τίτλο «Η Ευγένεια του Απέριττου» περιλαμβάνει 60 πίνακες και σχέδια του ζωγράφου, που θεωρείται ως ένας από τους σπουδαιότερους εικαστικούς και συλλέκτες της γενιάς του. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Γουλανδρή, συλλέκτες και πολιτιστικοί οργανισμοί αποδέχθηκαν την πρόταση, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τα πιο σημαντικά του έργα, από τα πρώτα του βήματα μέχρι σήμερα.

Άλλωστε, ο Γιώργος Ρόρρης συνδέεται με το Ίδρυμα εδώ και πάνω από 35 χρόνια, καθώς στα 23 του έκανε την πρώτη του έκθεση στη Νέα Πτέρυγα του μουσείου της Άνδρου. Μάλιστα ο Βασίλης Γουλανδρής ήταν από τους πρώτους συλλέκτες έργων του, καθώς αγόρασε εμβληματικές δημιουργίες του.

Στην ετοιμασία της έκθεσης συνέβαλε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Τη σκηνογραφία της έκθεσης επιμελήθηκαν ο Ανδρέας Γεωργιάδης και η Παρασκευή Γερολυμάτου από τη Μικρή Άρκτο.

«Γιώργος Ρόρρης, Η ευγένεια του απέριττου»
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Άνδρος
4 Ιουλίου - 3 Οκτωβρίου 2021

Αγοράστε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά από το goulandris.gr

Ωράριο λειτουργίας:
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης