Τρίπολη: Φωτογραφικό Φεστιβάλ για τα 200 χρόνια από το 1821

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν μέσα από διαγωνισμό - Οι όροι συμμετοχής

fotografikos-fakos
Το παρθενικό Φωτογραφικό Φεστιβάλ της ετοιμάζει αυτήν την περίοδο η Τρίπολη  στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Τρίπολη σε συνεργασία με το Two Side City Project, θα υλοποιηθεί μέσω ενός πρωτοποριακού διαγωνισμού.
Από τον διαγωνισμό, που έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα το ελληνικό ιδεώδες, θα προκύψουν οι φωτογραφίες που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση. «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση λοιπόν. Εμπνευσθείτε, αφουγκραστείτε, αποτυπώστε!» είναι το βασικό σύνθημά του.

Ο πρωτοποριακός – ξεχωριστός χαρακτήρας του εν λόγω project έγκειται τόσο στις ιδιαίτερες προϋποθέσεις – προδιαγραφές τις οποίες θα πρέπει να πληρούν οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό (συγκεκριμένη τιμή ευαισθησίας iso 200), όσο και στον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο αυτές θα παρουσιασθούν, σε μεγάλες δηλαδή διαστάσεις (3×3) και φωτιζόμενες εσωτερικά έτσι ώστε να αποτελούν «μικρές οάσεις» τέχνης και φωτός στα κεντρικά σημεία της πόλης όπου θα εκτίθενται για μήνες.
diagonismos_foto_2021


Κλείσιμο
Την σημαντικότητα του εγχειρήματος ενισχύουν οι συντελεστές – επιμελητές του ανάμεσα στους οποίους ο διεθνούς φήμης εικαστικός, γλύπτης και Αρκάς, Νικόλαος Φλώρος, εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ο Βαγγέλης Κύρης, διάσημος φωτογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει συνδέσει το όνομά του έντονα με τα εικαστικά και τη μόδα, ο Βασίλης Κουτρουμάνος, πολυβραβευμένος φωτογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτορεπόρτερ (Τιμητική Διάκριση Ίδρυμα Μπότση, 2017), ο Γεώργιος Καραγιάννης, καθηγητής φωτογραφίας με διδακτικό έργο από το 1988 με πολλές εκθέσεις και δημοσιεύσεις στο ενεργητικό του.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Θεόδωρος Τσάμης, είναι ελεύθερη για όλους, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής ενασχόλησης με τη φωτογραφία.
Οι πνευματικοί κάτοχοι των διακριθέντων φωτογραφιών θα βραβευθούν.
Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τους όρους συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα: 

Roland Garros - Τσιτσιπάς: Ξανά στους «4» - Ισοπεδωτικός απέναντι στον Μεντβέντεφ

Εξοργισμένη η ταξιδιώτισσα για Σαντορίνη που έγινε viral: «Θα φοράω ό,τι θέλω, εργάζομαι σκληρά»

Κίνα: Viral o υπνάκος του κοπαδιού ελεφάντων που έχει διανύσει 500 χλμ σπέρνοντας... την καταστροφή!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης