Άννα Νετρέμπκο: Η κορυφαία σταρ της παγκόσμιας όπερας έρχεται στην Αθήνα

Άννα Νετρέμπκο: Η κορυφαία σταρ της παγκόσμιας όπερας έρχεται στην Αθήνα

Η διεθνούς φήμης σοπράνο θα πρωταγωνιστήσει  στο All Star Γκαλά Βέρντι  που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Καλλιμάρμαρο

anna
Η πιο διάσημη πρωταγωνίστρια της όπερας διεθνώς, η πρώτη εκπρόσωπος από τον χώρο της κλασικής μουσικής που συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων του πλανήτη του περιοδικού TIME, η κορυφαία Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο θα εμφανιστεί σε λίγες εβδομάδες ενώπιον του ελληνικού κοινού. Θα είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια του εντυπωσιακού All Star Γκαλά Βέρντι που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνήστις 10 Ιουλίου,  στο Καλλιμάρμαρο, σηματοδοτώντας την μεγάλη επιστροφή της στις ζωντανές εμφανίσεις.
All Star Γκαλά Βέρντι με Νετρέμπκο, Ρατσβελισβίλι, Εϊβάζοφ, Πλατανιά | 10 Ιουλίου, Καλλιμάρμαρο


Στο All Star Γκαλά Βέρντι η Άννα Νετρέμπκο θα βρεθεί στη σκηνή με την κορυφαία μέτζο της εποχής μας Ανίτα Ρατσβελισβίλι, τον διακεκριμένο τενόρο Γιουσίφ Εϊβάζοφ και τον κορυφαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά. Με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 150 ετών από την πρεμιέρα της «Αΐντας» στο Κάιρο, οι τέσσερις παγκοσμίου φήμης πρωταγωνιστές της όπερας που έχουν διακριθεί στα λυρικά αριστουργήματα του Βέρντι θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από την «Αΐντα», τον «Τροβατόρε», τη «Δύναμη του πεπρωμένου», τον «Οθέλλο», τον «Ριγολέττο» κ.ά. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνει ο διακεκριμένος Γάλλος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν.

«Η χαρισματική εκφραστικότητά της διαπνέει κάθε στοιχείο της ερμηνείας της» έχουν γράψει χαρακτηριστικά οι New York Times για την Άννα Νετρέμπκο , που γεννήθηκε το 1971 στη Ρωσία και κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στους ρόλους που έχει ερμηνεύσει στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη. Μέσα σε δύο δεκαετίες, οι αποθεωτικές εμφανίσεις της στις κορυφαίες όπερες και φεστιβάλ Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας, οι πολυβραβευμένες ηχογραφήσεις της, οι πολυάριθμες διακρίσεις, η εκρηκτική, δυναμική της προσωπικότητα και το πάθος που τη χαρακτηρίζει την έφεραν στην κορυφή.

Το 1996, στα απολύτως πρώτα βήματα της καριέρας της και πολύ πριν ξεκινήσει η εντυπωσιακή παγκόσμια διαδρομή της, η Άννα Νετρέμπκο είχε συμμετάσχει σε συναυλία στην Αθήνα. Παρακολουθώντας την αλλαγή της φωνής της και μέσα από διαρκή μελέτη άφησε πίσω της το μπελ κάντο και τους ρόλους του Μότσαρτ και πέρασε με τεράστια επιτυχία σε ένα πιο δραματικό, ιδιαιτέρως απαιτητικό ρεπερτόριο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όπερες του Βέρντι και του Βάγκνερ. Μετά την εντυπωσιακής ποιότητας, αποδοχής και διάρκειας πορεία της στη λυρική τέχνη, πλέον για τη Νετρέμπκο δεν αποτελεί είδηση η εμφάνισή της σε ένα κορυφαίο λυρικό θέατρο ή φεστιβάλ όπερας -καθώς έχει ήδη εμφανιστεί σε όλα (μεταξύ άλλων σε Μετροπόλιταν Νέας Υόρκης, Βασιλική Όπερα Λονδίνου, Εθνική Όπερα Παρισίων, Σκάλα Μιλάνου, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Ζυρίχη, Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Ζάλτσμπουργκ, Βερόνα, Φλωρεντία, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο κ.α.)-, αλλά σε πόσα από αυτά κάνει την έναρξη της σεζόν, καθώς και ποιους νέους ρόλους ντεμπουτάρει. Ήδη για φέτος ο διεθνής τύπος αναφέρεται στο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της στον ρόλο της Αμπιγκαΐλε στον Ναμπούκκο (Βιέννη, Νοέμβριος) και φυσικά στην πρεμιέρα της σεζόν της Σκάλας του Μιλάνου (Μάκβεθ, Δεκέμβριος).

Ειδήσεις σήμερα:

Το... τρις εξαμαρτείν του Θέμη Αδαμαντίδη: Συνελήφθη ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη!

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η μήνυση Τουλουπάκη, δίωξη στον αντεισαγγελέα Αγγελή για παράβαση καθήκοντος

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης