«Ο Εγγονός»: Η ισπανική ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα και φιλοξένησε τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη στα γυρίσματά της - Φωτογραφίες

«Ο Εγγονός»: Η ισπανική ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα και φιλοξένησε τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη στα γυρίσματά της - Φωτογραφίες

Με την συμμετοχή σημαντικών Ισπανών καλλιτεχνών και έντονες αναφορές στο προσφυγικό ζήτημα και τις ελληνικές δομές φιλοξενίας

Gitromanolakis_gyrismata_1

Σε μια καταπράσινη περιοχή της Μαλακάσας βρίσκονται αυτές τις ημέρες καταξιωμένοι Ισπανοί καλλιτέχνες για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας νέας ταινίας με τίτλο «Ο Eγγονός». Στα γυρίσματα, μάλιστα, βρέθηκε χθες και ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης  ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημιουργούς και τους τεχνικούς της ταινίας η οποία αποτελεί ισπανο – ελληνική παραγωγή.

Την σκηνοθεσία του «Εγγονού» υπογράφει η γνωστή Ισπανίδα σκηνοθέτις Nelly Reguera, η οποία έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, την επιτυχημένη σειρά «Βαλέρια» που προβάλλεται στο Netflix. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε την διάσημη, πολυβραβευμένη, επίσης Ισπανίδα, ηθοποιό  Carmen Machi, από τις πλέον αγαπημένες μούσες του Αλμοδοβάρ αλλά και πρωταγωνίστρια του «Έρωτας αλά Ισπανικά», της πιο εμπορικής ισπανικής ταινίας όλων των εποχών.

carmen-machi
Η βραβευμένη Ισπανίδα ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της ταινίας Carmen Machi

Κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας είναι μια 66χρονη γυναίκα η οποία έχει μόλις συνταξιοδοτηθεί και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει καινούργιο νόημα στη ζωή της, να συνεχίσει να νιώθει χρήσιμη. Μιας και τα παιδιά της δεν έχει φέρει στον κόσμο παιδί, ένα εγγονάκι που τόσο επιθυμεί, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να προσφέρει την βοήθειά της σε έναν καταυλισμό προσφύγων. Εκεί συνδέεται στενά με ένα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο με το οποίο ωστόσο την χωρίζουν έντονες πολιτισμικές και κοινωνικές διαφορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το στόρι της ταινίας είναι εμπνευσμένο από την ζωή της μητέρας της σκηνοθέτιδας, η οποία βιώνει επίσης την δύσκολη περίοδο της συνταξιοδότησης αλλά και από τις προσωπικές εμπειρίες που έχει συλλέξει η ίδια από τις επισκέψεις της, ως εθελόντριας, σε δομές φιλοξενίας προσφύγων της χώρας μας.

Giatromanolakis_gyrismata_3
Κλείσιμο

Παρά το ότι τα θέματα που αγγίζει η ταινία είναι σοβαρά και συχνά επίπονα συναισθηματικά, υπάρχουν στιγμές χιούμορ οι οποίες, ωστόσο, δημιουργούν στο κοινό ένα γέλιο αμήχανο, σχεδόν ενοχικό όταν συνειδητοποιεί τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους ακόμη και στις περιπτώσεις που καλούνται να εκδηλώσουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους.

Giatromanolakis_gyrismata_2
Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης πίσω από την κάμερα των γυρισμάτων

Τα γυρίσματα του «Εγγονού» θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στην Ελλάδα με την υποστήριξη του ισπανικού Υπουργείου Πολιτισμού, τριών ισπανικών τηλεοπτικών καναλιών, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ, του ΕΚΟΜΕ  και του ευρωπαϊκού ταμείου Eurimages.


Ειδήσεις σήμερα 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συμμορία σεσημασμένων από τα δυτικά προάστια οι δολοφόνοι της Καρολάιν 

Νύχτα-κόλαση: Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ «χτυπούν» Τελ Αβίβ και κεντρικό Ισραήλ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

Αλλάζουν όλα από την Παρασκευή για SMS, εμπόριο, μετακινήσεις και τουρισμό 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης