«Χρονικά του Είκοσι Ένα»: Επετειακή εφημερίδα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης

«Χρονικά του Είκοσι Ένα»: Επετειακή εφημερίδα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης

Με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Nea_Smyrni_-_efimerida
Mηνιαία εφημερίδα εκδίδει από τον Απρίλιο και έως το τέλος του έτους ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Τα «Χρονικά του Εικοσι Ένα» είναι μια πρωτότυπη έκδοση, στην οποία καταγράφονται σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης και του Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων που συνέβησαν κατά τον αντίστοιχο μήνα κυκλοφορίας της εφημερίδας.

Παράλληλα με τα βασικά γεγονότα καταγράφονται μικρότερες ειδήσεις που αφορούν, όχι μόνο τη δράση στο πεδίο της μάχης, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις, πάντοτε σε άμεση συνάρτηση με την Επανάσταση.

«Η συγκεκριμένη έκδοση θεωρούμε ότι είναι αρκετά πρωτότυπη και προσκαλεί τον αναγνώστη να συνδεθεί άμεσα με τα γεγονότα καθώς θα έχει την αίσθηση ότι ξεφυλλίζει ένα ημερολόγιο, παρακολουθώντας τις εξελίξεις ακριβώς τη στιγμή που συνέβησαν», εξηγεί ο Βαγγέλης Χατζατουριάν πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης ο οποίος έχει και την επιμέλεια της έκδοσης. «Παράλληλα ο αναγνώστης θα έχει στα χέρια του, με την ευκολία που παρέχει μια εφημερίδα και με μια ματιά, σταχυολογημένες τις κομβικές στιγμές της Επανάστασης από ολόκληρο τον ελληνικό χώρο.»

Η εφημερίδα θα διανέμεται δωρεάν στην πόλη της Νέας Σμύρνης και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και θα αναρτάται παράληλα στο Διαδίκτυο, στη σελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης στο facebook.

Οι αναγνώστες  θα μπορούν να αναζητήσουν την έκδοση κάθε μήνα ώστε να ολοκληρώσουν τη συλλογή τους, ενώ στο τέλος του χρόνου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένας τόμος με τις εφημερίδες και να διανεμηθεί σε δημοτικές και σχολικές  βιβλιοθήκες.

Tα κείμενα είναι τεκμηριωμένα βάσει της σχετικής βιβλιογραφίας και των αντίστοιχων πηγών ενώ για την εικονογράφηση των Χρονικών χρησιμοποιήθηκε υλικό από το αρχείο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης