Monika: Το τραγούδι για την επέτειο του 1821 και οι αντιδράσεις στα social media

Monika: Το τραγούδι για την επέτειο του 1821 και οι αντιδράσεις στα social media

Η εξομολόγηση της τραγουδοποιού, το απρόβλεπτο ύφος του κομματιού και τα αρνητικά σχόλια

Monika2

«Με ένα τραγούδι πώς να σε τιμήσω/ Με μία γιορτή δεν είναι αρκετό/ Την ίδια σημαία εγώ ανεμίζω/ Και ευγνώμων ελεύθερος ζω…» τραγουδά η Monika  στο ολοκαίνουργιο κομμάτι που έγραψε εμπνευσμένη από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και ανέβασε στο διαδίκτυο ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου. Το τραγούδι, με τίτλο «ELLAS 21», σε μουσική της ίδιας της τραγουδοποιού και στίχους Σταύρου Ξενίδη ακούστηκε πολύ τα τελευταία 24ωρα αλλά και σχολιάστηκε πολύ, σε αρκετές περιπτώσεις με αρνητικό τρόπο.

ELLAS 21


Η Monika εξήγησε με ανάρτησή της στα social media τί ήταν αυτό που την ώθησε στην δημιουργία του επετειακού αυτού τραγουδιού το οποίο μάλιστα συνόδευσε οπτικά με έναν πίνακα του σπουδαίου Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου (La Grèce sur les ruines de Missolonghi)»: «Σήμερα ξύπνησα νωρίς το πρωί για να δω τη παρέλαση μαζί με τη κορούλα μου. Πληθώρα συναισθημάτων ξεδιπλώνονται μέσα μου. Συγκινούμαι. Υπερηφάνεια, ηρωισμός, αυτοθυσία που ρέει στο αίμα των Ελλήνων» έγραψε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Γλυκιά μου Ελλάδα, να ξέρεις πως όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για τη κάθε μάχη που τα παιδιά σου δίνουν και κερδίζουν…Είσαι μια ευλογημένη χώρα κι εμείς όλοι τυχεροί που βρεθήκαμε στην αγκαλιά σου. Χρόνια Πολλά!».

Τoday I woke up early in the morning to watch the National Parade with my little one. A plethora of emotions overflowing...

Posted by MONIKA on Thursday, March 25, 2021

Το κομμάτι κινείται σε ιδιαίτερους μουσικούς δρόμους καθώς συνδυάζει το πομπώδες χορωδιακό ύφος με πιο σύγχρονες μουσικές φόρμες ενώ η ερμηνεία – απαγγελία της Monika, σε κάποιο σημείο, παραπέμπει σε χορό αρχαίας τραγωδίας.

Ίσως αυτή ασυνήθιστη και απρόβλεπτη μουσική ανάμειξη να ξένισε αρκετούς που έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά στα social media την νέα αυτή μουσική παρέμβαση της τραγουδοποιού.

Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχρεωτικά self test και για μαθητές, εργαζόμενους - Οι 30 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές

ΕΝΦΙΑ και Φόρος Εισοδήματος σε 8 δόσεις και φέτος - Τα σενάρια για αποδείξεις-τεκμήρια

Μητσοτάκης σε Τριντό: Θέλουμε οι Καναδοί να μετέχουν στο success story της Ελλάδας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης