ΕΚΟΜΕ: Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

ΕΚΟΜΕ: Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Διεξάγεται διαδικτυακά και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου

EKOME
Tο ΕΚΟΜΕ, προσηλωμένο στο στόχο προσέλκυσης διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, συμμετέχει με ψηφιακό περίπτερο στο φετινό European Film Market του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (Berlinale), ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης. 

Από 1 έως 5 Μαρτίου 2021 η αγορά του Φεστιβάλ Βερολίνου διεξάγεται διαδικτυακά ενώ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, 400 ταινίες θα παρουσιαστούν σε διαφορετικές ενότητες και 15 θα διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο της Χρυσής Άρκτου. Ειδικότερα για το Φεστιβάλ, για πρώτη φορά φέτος τα βραβεία απονέμονται βάση ερμηνείας και όχι βάση φύλου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της βιομηχανίας κινηματογράφου και του κοινού της σχετικά με την ισότητα των φύλων.

Η 71η Berlinale θα χωριστεί για πρώτη φορά φέτος , λόγω των συνθηκών της πανδημίας,  σε δύο μέρη. Από 1 έως 5 Μαρτίου, όλοι οι διαπιστευμένοι επαγγελματίες στην αγορά θα συναντηθούν μέσω της πλατφόρμας της EFM για διαδικτυακές συνεργασίες, παρουσιάσεις, pitching, matchmaking events και πλήθος δράσεων που έχουν προβλεφθεί από τους διοργανωτές. Από τις 9 έως τις 20 Ιουνίου 2021, το ευρύ κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την πλειοψηφία των επιλεγμένων ταινιών του Φεστιβάλ  στους κινηματογράφους του Βερολίνου παρουσία των δημιουργών τους. 

Το ΕΚΟΜΕ για άλλη μια χρονιά δίνει το παρών σε μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές γιορτές για τον κινηματογράφο, με τους εκπροσώπους του να παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε πόλο έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών, χάρη στα επιτυχημένα κίνητρα προσέλκυσης Cash Rebate 40% και Tax Relief 30% αλλά και μέσα από τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχονται για την διευκόλυνση παραγωγών σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η πρωταθλήτρια στίβου Ειρήνη Δανιήλ καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον προπονητή της

Καινούργιου κατά Κούγια για το «επαγγελματίας κυρία» της Μυκόνου: «Ποιος νομίζει ότι είναι;» - Τι απαντά ο ποινικολόγος

Γαλλικό δικαστήριο: Σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο Σαρκοζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης