Γάλλος δισεκατομμυριούχος έδωσε την περιουσία του στις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ

Γάλλος δισεκατομμυριούχος έδωσε την περιουσία του στις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ

Ο φιλόζωος συμπεριέλαβε στη διαθήκη του τα γατάκια που κατοικούν στο υπόγειο του μουσείου Ερμιτάζ της Ρωσίας – Είχε επισκεφθεί το μουσείο και είχε συγκινηθεί από τις εμβληματικές γάτες του

gates_ermitaz
Ένας φιλόζωος Γάλλος με παχυλό πορτοφόλι αποφάσισε να συμπεριλάβει στην διαθήκη του 50 τετράποδα: όχι όμως τυχαία τετράποδα. Πρόκειται για τα γατιά που κατοικούν στο υπόγειο του μουσείου Ερμιτάζ της Ρωσίας.

Το Ερμιτάζ αποτελεί το μεγαλύτερο κι ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο καθώς κι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης.

Όπως αναφέρει το CNN, περίπου 50 γάτες κατοικούν σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το οποίο φιλοξενεί επίσης 3 εκατομμύρια έργα τέχνης στις μεγαλοπρεπείς του εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και το χειμερινό ανάκτορο της Αγίας Πετρούπολης.


The Hermitage Cats | Culture | Showcase


Είχε επισκεφθεί το μουσείο

Ο γενικός διευθυντής του μουσείου, Μιχαΐλ Πιοτρόφσκι , δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο πρόσφατα εκλιπών Γάλλος φιλάνθρωπος είχε επισκεφθεί το μουσείο και συγκινηθεί ιδιαίτερα από τις γάτες που κατοικούν μόνιμα σε αυτό, αποφασίζοντας έτσι να τις συμπεριλάβει στην διαθήκη του.

«Ο φίλος μας από τη Γαλλία έκανε κάτι καλό. Η κίνησή του αποτελεί έξοχη προβολή τόσο για τις γάτες, όσο και για την κοινωνική προσφορά. Το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά το γεγονός ότι τις συμπεριέλαβε στην διαθήκη του και τώρα βρισκόμαστε σε σχετική επικοινωνία με τους Γάλλους δικηγόρους του είναι και σημαντικό, και ενδιαφέρον», τόνισε.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε επίσης ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν και για την ανακαίνιση των παλαιών εγκαταστάσεων του μουσείου.

Αναπόσπαστο κομμάτι του μουσείου

Οι γάτες αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι του προσωπικού του μουσείου ήδη από την εποχή της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, η οποία ήταν στην εξουσία από το 1741 έως το 1761.

Η αυτοκράτειρα Αικατερίνη η Β’, μάλιστα, είχε ανακηρύξει τις γάτες σε «φύλακες» των έργων τέχνης του μουσείου, καθώς θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προστασία των έργων, κρατώντας τα ποντίκια μακριά από τα πολύτιμα εκθέματα.

Τα πενήντα τετράποδα βρίσκονται υπό τη φροντίδα του προσωπικού του μουσείου και διάφορων εθελοντών, ενώ η επιβίωσή τους στηρίζεται οικονομικά εν μέρει σε δωρεές.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - FDA: Το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει ισχυρή προστασία από την πρώτη δόση

Μετακίνηση εκτός νομού: Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται

Κορωνοϊός – Τραγωδία στην Πέλλα: Συγκλονίζει η κόρη του ζευγαριού που πέθανε λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης