Μουσείο Ερμιτάζ: «Οδοιπορικό» στη μόδα των τελευταίων 30 χρόνων

Μουσείο Ερμιτάζ: «Οδοιπορικό» στη μόδα των τελευταίων 30 χρόνων

Τα δημιουργήματα διεθνών οίκων μόδας σε μία έκθεση που αποτυπώνει τις τάσεις τριών δεκαετιών

hermitage
Έκθεση που έχει ως θέμα τις διεθνείς τάσεις της μόδας τα τελευταία 30 χρόνια εγκαινιάστηκε σήμερα στο κεντρικό κτίριο του μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, στην οποία παρουσιάζονται ενδύματα παγκοσμίως γνωστών σχεδιαστών μόδας και στην οποία εκπροσωπούνται διεθνείς οίκοι μόδας.

Συγκεκριμένα στην έκθεση παρουσιάζονται, με χρονολογική σειρά, ανδρικά κοστούμια, γυναικεία φορέματα και παλτό των γνωστών οίκων Givenchy, Gucci, Paco Rabanne, Versace, Prada, Calvin Klein και άλλων γνωστών οίκων μόδας.

Ο γενικός διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Ερμιτάζ Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, μιλώντας κατά την τελετή έναρξης των εγκαινίων είπε. «Εγκαινιάζουμε μια έκθεση που έχει ως θέμα την ιστορία του κοστουμιού στον 20ου αιώνα. Παρουσιάζουμε μια εικόνα για το πώς αναπτύχθηκε η μόδα τα τελευταία 30 χρόνια, περιλαμβανομένου και του 2018. Για μας δεν είναι μια έκθεση μόδας, αλλά μια έκθεση κοστουμιού. Συγκεντρώνουμε κοστούμια όλη μας την ζωή, όσο υπάρχει και το Ερμιτάζ. Το θέμα του κοστουμιού έχει γίνει πολύ σημαντικό στην ζωή μας».

Από την πλευρά της, η επιμελήτρια της έκθεσης Νίνα Ταράσοβα, τόνισε ότι στην έκθεση απεικονίζεται μια από τις πιο γνωστές τάσεις της σύγχρονης μόδας, που συνίσταται στην μετάβαση από την χρήση κλασσικών φυσικών υφασμάτων στην χρήση υπερσύγχρονων συνθετικών υλικών, συνθετικής γούνας. Η ίδια μάλιστα επεσήμανε ότι τα μανεκέν έχουν τοποθετηθεί σε ακανόνιστη διάταξη, καθώς έτι δημιουργούν την αίσθηση της αστάθειας, για να υπογραμμισθεί η μεταβλητότητας της μόδας. «Οι διαμάχες για το αν η μόδα είναι τέχνη συνεχίζονται εδώ και χρόνια και δεν πρόκειται να σταματήσουν. Όμως για τα μουσεία η μόδα είναι τέχνη», είπε χαρακτηριστικά η επιμελήτρια της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο παγκοσμίως αυτό γνωστό μουσείο, το οποίο διαθέτει μια από τις πιο σπάνιες συλλογές υφασμάτων στον κόσμο, που απεικονίζουν την ανάπτυξη της ρωσικής και ευρωπαϊκής μόδας στην διάρκεια τριακοσίων χρόνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης