«Πειραιάς. Το λιμάνι και η πόλη»: Το χθες, το σήμερα και το αύριο σε μία έκδοση

«Πειραιάς. Το λιμάνι και η πόλη»: Το χθες, το σήμερα και το αύριο σε μία έκδοση

Αναπτύσσονται θέματα όπως οι αρχαιολογικές ανασκαφές, η αποβιομηχάνιση του Πειραιά και το ρεμπέτικο τραγούδι

Πειραιας__βιβλιο
Μια αναδρομή στην μεγάλη ιστορία του Πειραιά με αναφορές στην σημερινή εικόνα της πόλης και τα βασικά θέματα που την απασχολούν αποτελεί η έκδοση της Εταιρείας Σπουδών Ν.Π. & Γ.Π. , που έχει ιδρύσει η Σχολή Μωραΐτη, με τίτλο «Πειραιάς. Το λιμάνι και η πόλη». Πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο που εμπεριέχει μια σειρά κειμένων των εκπροσώπων φορέων αλλά και διακεκριμένων επιστημόνων και μελετητών οι οποίοι συμμετείχαν στο ομώνυμο συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον Νοέμβριο του 2018.

Αρχιτέκτονες, ιστορικοί, πολιτικοί επιστήμονες, αρχαιολόγοι, οικονομολόγοι, πολιτικοί αλλά και εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κόσμου καταθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με το παρόν και για το μέλλον του μεγάλου λιμανιού της Μεσογείου, που τα τελευταία χρόνια καταγράφει συνεχή ανάπτυξη, αλλά και της πόλης του ως χώρου ζωής. Παράλληλα, υπογραμμίζουν την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της δυναμικής σχέσης λιμανιού-πόλης, διατυπώνουν απόψεις για μια επωφελή και για τους δύο πόλους συνύπαρξη και σκιαγραφούν τις δυνατότητες μιας βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Ανάμεσα στα θέματα που αναπτύσσονται στην έκδοση είναι και οι αρχαιολογικές ανασκαφές, οι προσφυγουπόλεις και η Ελεύθερη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, η αποβιομηχάνιση του Πειραιά, η πολεοδομική ανάπτυξη, η ναυτιλία και ο ΟΛΠ, η εκλογική συμπεριφορά των κατοίκων του από το 1922 ως σήμερα αλλλα και το ρεμπέτικο τραγούδι αλλά και η ευρύτερη πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.

Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσιο και ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό από διάφορες φάσεις της ιστορίας του Πειραιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα πληρωθούν τα 800 ευρώ - Πώς θα πάρουν οι άνεργοι το έκτακτο βοήθημα

Τρίπολη: Συνέλαβαν 27χρονο που κατηγορείται ως μέλος του ISIS

Lockdown: Με ποιο τρόπο θα μετακινούμαστε από το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης