«Η Σπείρα του Έρωτα»: Οι σταθμοί της περιοδείας της νέας θεατρικής παράστασης

«Η Σπείρα του Έρωτα»: Οι σταθμοί της περιοδείας της νέας θεατρικής παράστασης

Η έναρξη θα γίνει Τρίτη 14 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής»

speira
Την  μελοποιημένη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Σπείρα του Έρωτα» ετοίμασαν η Ανδρομάχη Δαυλού και ο Άρης Γραικούσης για το φετινό καλοκαίρι ως αντίδοτο της πρωτόγνωρης και ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουμε.Πρόκειται για μια συρραφή από θεατρικά κείμενα σπουδαία, μεγάλων συγγραφέων, που μιλούν για τον έρωτα και ενώνουν το χθες με το σήμερα σε μία ενιαία παράσταση.

Η έλλειψη της ανθρώπινης επαφής τελευταία, μας αποστέρησε την τρυφερή αίσθηση του ονείρου. Η επιθυμία της επανασύνδεσης των ανθρώπων γύρω μας, έφερε στο προσκήνιο μια παλαιότερη έμπνευση, που επεξεργάζονταν εδώ και καιρό η Ανδρομάχη Δαυλού και ο Άρης Γραικούσης.

Ο έρωτας μέσα σε «σπείρα», που είναι σύμβολο αναγέννησης, ανανέωσης και ζωτικής δύναμης της ύπαρξής μας, γέννησε την ιδέα.

Ένας τρυφερός περίπατος αισθημάτων από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα!
Το Βυζάντιο, ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση περνούν μπροστά από τα μάτια μας με τη βοήθεια της μουσικής, της ποίησης και των επιλεγμένων θεατρικών κειμένων.

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρομάχη Δαυλού και ο διακεκριμένος πιανίστας και μουσικός Άρης Γραικούσης ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια παράσταση σπάνιας έμπνευσης και απόδοσης.

Κλείσιμο
Η ύπαρξη μιας διαχρονικής γυναίκας που έζησε, ζει και υπάρχει στο δρόμο της ιστορίας ανέκαθεν, κινείται τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα και γίνεται ο καμβάς της παράστασης. Οι σκέψεις, τα γραπτά και η μουσική διάσημων δημιουργών, συνθέτουν την ιδέα της ίδιας της ύπαρξής μας μέσα στο χρόνο.

Με επικεφαλίδα τον έρωτα ο θεατής θα ζήσει την επαφή με τον διπλανό του και θα ταξιδέψει ένα απρόσμενο ερωτικό ταξίδι.

Η παράσταση «Η Σπείρα του Έρωτα» είναι μία συρραφή θεατρικών κειμένων των:
Ευριπίδη – Ανδρόνικου Κομνηνού – Βιτσέντζου Κορνάρου – Κάρλο Γκολντόνι (Carlo Osvaldo Goldoni) – Ουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare) – Μολιέρου (Moliere – πραγματικό όνομα Jean- Baptiste Poquelin), Όσκαρ Ουάιλντ (Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde) – Μπέρτολ Μπρέχτ (Bertolt Brecht) – Ζαν Ανούιγ (Jean Anouilh).

Θα ακουστούν αποσπάσματα ποιημάτων των:Σαπφώ (αιολογική διάλεκτος Ψαπφώ)– Κασσιανή (Κασία ή Εικασία ή Ικασία) - Πάμπλο Νερούντα (Pablo Neruda), Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (Federico del Sagrado Corazon de Jesus Garcia Lorca) – Κωστή Παλαμά – Κωνσταντίνο Καβάφη

Οι μουσικές που πλαισιώνουν την παράσταση είναι Αρχαϊκή και Παραδοσιακή καθώς θα παιχτούν ζωντανά επί σκηνής και συνθέσεις των:Ερίκ Σατί (Erik-Alfred Leslie Satie) – Ντομένικο Σκαρλάτι (Giuseppe Domenico Scarlatti) – Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (Ludwig van Beethoven) – Σεργκέι Σεργκέγεβιτς Προκόφιεφ (Sergei Sergeievich Prokofiev)- Ντμίτρι Σοστακόβιτς (Dmitri Dmitrievich Shostakovich) – Κλωντ Ντεμπισί (Claude Achille Debussy) – Γιάννη Κωνσταντινίδη

Στο διαχρονικό αυτό ταξίδι του έρωτα έχουν συμβάλει σπουδαίοι συνεργάτες:
Ο Θεοδόσης Δαυλός στα σκηνικά, ο Κωνσταντίνος Στάης στα κοστούμια, ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος στους φωτισμούς, η Ελένη Σπαθή στον ήχο, η Ανθή Αγγελοπούλου ως βοηθός σκηνοθέτη, ο Μηνάς Κοτσάκης ως τεχνικός σκηνής. Στην παραγωγή η Αναστασία Παπαγεωργίου, σύμβουλος ο Κυριάκος Πεταλίδης και υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων ο Αντώνης Κοκολάκης.

Τα συνδετικά κείμενα, η σκηνοθεσία και η θεατρική ερμηνεία είναι της Ανδρομάχης Δαυλού, ενώ στις μουσικές επιλογές και στην ερμηνεία πιάνου και φωνητικών είναι ο Άρης Γραικούσης.

Πρόγραμμα παραστάσεων Ιουλίου

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» ,ώρα 21:00
Μεταφορά στο θέατρο με δημοτικό λεωφορείο από το σταθμό μετρό «Ηλιούπολη» από τις 20:30 έως τις 21:00,με επιστροφή μετά τη λήξη της παράστασης.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας ,ώρα 21:00

Παρασκευή 17 Ιουλίου
Παλαιό Ελαιουργείο ,Ελευσίνα ,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, ώρα 21:00

Τετάρτη 22 Ιουλίου
Αρχαιολογικός Χώρος Μονής Δαφνίου, Χαϊδάρι, ώρα 21:00

Τετάρτη 29 Ιουλίου
Δημοτικό Θέατρο Κολωνού, ώρα 21:00

Ειδήσεις σήμερα: 

Συγκίνηση στην πρόβα στο σπίτι του Θάνου Μικρούτσικου με τα παιδιά του στο πιάνο - Δείτε φωτογραφίες

Οι εναλλακτικές «Βάκχες» βγαίνουν σε περιοδεία

Evanescence: Μια ροκ μπάντα πολύ σκληρή για να πεθάνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης