Evanescence: Μια ροκ μπάντα πολύ σκληρή για να πεθάνει

Evanescence: Μια ροκ μπάντα πολύ σκληρή για να πεθάνει

17 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του «Fallen» και μετά από πολλές περιπέτειες επιστρέφουν με νέα τραγούδια

Evanescence
Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια οι Evanescence ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δισκογραφία με νέο μουσικό υλικό. Το δημοφιλές αμερικανικό συγκρότημα, που είχε σπάσει όλα τα κοντέρ, το 2003, με το θρυλικό άλμπουμ του «Fallen», πουλώντας περισσότερα από 17 εκατ. αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, βρίσκεται ξανά σε ιδιαίτερα δημιουργική φάση.

Η Amy Lee και η μουσική της συντροφιά της βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στο στούντιο προβάροντας και ηχογραφώντας καινούργια τραγούδια τα οποία θα συμπεριληφθούν στο νέο τους άλμπουμ, που θα έχει τίτλο «The Bitter Truth» και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Μια γεύση από αυτή τη νέα δισκογραφική δουλειά μάς δίνουν μέσα από το κομμάτι «The Game Is Over» που μόλις βγήκε στον αέρα. Πρόκειται για ένα δυνατό τραγούδι, που συνδυάζει τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας και των κρουστών συνοδεύοντας την, κατά κοινή ομολογία, εξαιρετική φωνή της ερμηνεύτριας του γκρουπ. Το τραγούδι συνοδεύεται από από ένα επίσης πολύ δυνατό βίντεο κλιπ.

Evanescence - The Game Is Over (Official Music Video)


«Το τραγούδι αναφέρεται στις μάσκες προσποίησης. Τις μεταμφιέσεις που χρησιμοποιούμε μπροστά στους άλλους προκειμένου να μας αποδεχτούν παρότι τα εσωτερικά μας συναισθήματα είναι τόσο διαφορετικά από αυτό που δείχνουμε στους έξω για να ταιριάζουμε με αυτό που θεωρείτα ικοινωνικά αποδεκτό» εξηγεί η Amy Lee και προσθέτει με νόημα: «Το “The Game Is Over” είναι μία υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα είμαι πιο αληθινή και ότι θα σταματήσω να περιορίζομαι. Επίσης είναι μία προσευχή για να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιωθούμε εσωτερικά».

Κλείσιμο
Σε μια περίοδο λοιπόν που η λέξη «μάσκα» πρωταγωνιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο ως μέτρο προστασίας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Evanescence φέρνουν στο προσκήνιο μια διαφορετική χρήση της. Την μεταφορική της υπόσταση μέσα από την οποία κρύβει κανείς τα αληθινά τους συναισθήματα, τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες του.

Η διαδρομή του συγκροτήματος
Οι Evanescence σχηματίστηκαν το 1995, στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, με πρωτοβουλία της τραγουδίστριας του γκρουπ Amy Lee και του πρώτη κιθαρίστα του Ben Moody. Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ ολόκληρα χρόνια από τότε μέχρι να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ αποδείχτηκε, ωστόσο, πως άξιζε τον κόπο η αναμονή. Γιατί το «Fallen», στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η χρυσή μπαλάντα «My Immortal», αποδείχτηκε ένα μουσικό διαμάντι που τάραξε τα νερά της παγκόσμιας δισκογραφίας γι΄ αυτό εξάλλου και σάρωσε σε πωλήσεις και βραβεία.

Evanescence - My Immortal (Official Music Video)


Μετά την αποχώρηση του Ben Moody και τις αλλαγές που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια το γκρουπ έμοιαζε να ψάχνει να βρει ξανά τις ισορροπίες του. Παρόλα αυτά υπήρχε πάντα εκεί, δυνατή, η Amy Lee και η υπέροχη φωνή της που δεν ήταν δυνατό να σωπάσει. Επανήλθαν λοιπόν το 2009, με νέα σύνθεση πλέον, και απέδειξαν με το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2011 και είχε τίτλο το όνομά τους, πως είναι...πολύ σκληροί για πεθάνουν!

Στην μεγάλη περιοδεία που πραγματοποίησαν την επόμενη χρονιά αντιλήφθηκαν πως το διεθνές κοινό όχι μόνον δεν τους είχε ξεχάσει αντιθέτως περίμενε με ανυπομονησία την ολική επαναφορά τους.

Ούτε αυτή η θερμή ανταπόκριση, όμως, στάθηκε ικανή να τους δέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε ένα ακόμη κενό, περίπου, τριών χρόνων, μέχρι το 2015 που ξανάρχισαν τις συναυλίες για να παρουσιάσουν το 2017 ένα άλμπουμ με νέες προσεγγίσεις παλαιότερων κομματιών τους.

Τώρα πλέον έφθασε η στιγμή να καταθέσουν το νέο τους μουσικό υλικό και να διαπιστώσουμε αν διατηρούν ζωντανή εκείνη τη μουσική φλόγα που θα ξεκινήματά τους έβαλε φωτιά στην παγκόσμια μουσική σκηνή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης