Μιχάλης Χατζηγιάννης στο protothema.gr: «Με την Δήμητρα Γαλάνη μάς δένει μια σχέση ζωής»

Μιχάλης Χατζηγιάννης στο protothema.gr: «Με την Δήμητρα Γαλάνη μάς δένει μια σχέση ζωής»

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μιλά για την συμμετοχή του στην αποψινή βραδιά της Δήμητρα Γαλάνη στο Mega - Εξομολογείται πώς πέρασε την καραντίνα - Τι λέει για την επόμενη μέρα στην διασκέδαση

galani-xatzigiannis
Είναι ένας από τους πλέον δημοφιλής καλλιτέχνες της γενιάς του. Παρά την μεγάλη εμπορική του επιτυχία, ωστόσο, τόλμησε, όταν αισθάνθηκε την ανάγκη, να στραφεί σε νέα, πιο ώριμα μουσικά μονοπάτια και να επιδιώξει συνεργασίες με καλλιτέχνες τους οποίους εκτιμά και θαυμάζει. Η ωριμότητα και η συνέπεια, εξάλλου, τόσο απέναντι στους άλλους όσο και απέναντι στον εαυτό του, ήταν δύο στοιχεία που χαρακτήριζαν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Ήταν και αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με ταλέντο του βεβαίως, για τα οποία τον ξεχώρισε η σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη, η οποία τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στην τηλεοπτική μουσική βραδιά που θα προβληθεί απόψε από το MEGA.

«Με την Δήμητρα Γαλάνη μάς δένει μια σχέση ζωής. Στα πρώτα μου βήματα – συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά το 2020 στον «Ζυγό» της Πλάκας - με περιέβαλε με περισσή αγάπη, φροντίδα, τρυφερότητα και κυρίως με τρομερή γενναιοδωρία, ένα στοιχείο του χαρακτήρα της που την κάνει μοναδική» λέει ο ίδιος στο protothema.gr και προσθέτει:

«Το διάστημα που πέρασε μέχρι να ξανασυντηθούμε καλλιτεχνικά δεν διακόπηκε η σχέση και η συναναστροφή μας. Ξέρω ότι είναι από τους ανθρώπους που θα είναι πάντα εκεί όταν τους χρειάζομαι – το ίδιο ισχύει και από την δική μου πλευρά -, και μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας. Όταν δε συναντιόμαστε για καλλιτεχνικό λόγο καμαρώνω. Και είμαι τυχερός γιατί τα τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε αρκετά συχνά. Κάναμε κοινές εμφανίσεις στο Gazarte, ερμηνεύσαμε μαζί το πολύ όμορφο ντουέτο «Σε ποιον να πω το σ' αγαπώ», σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου αλλά και μέσα από τον δίσκο μου «Da Capo» στον οποίο είχε την συνολική επιμέλεια».

Χατζηγιαννης__Γαλανη


Όσο για τα τραγούδια που θα ακούσουμε από εκείνον απόψε στο Mega; Όπως μάς αποκάλυψε, θα είναι τρία συνολικά. Δύο ντουέτα με την Δήμητρα Γαλάνη, το «Σε ποιον να πω το σ' αγαπώ» και το «Ένα πρωινό» και ένα μόνος μου, το «Δεν έχω χρόνο».

Μιχάλης Χατζηγιάννης - Δήμητρα Γαλάνη - Σε Ποιον Να Πω Το Σ' Αγαπώ - Official Video Clip


Υπογραμμίζει δε με νόημα ότι τέτοιου είδους εκπομπές αναδεικνύουν την μεγάλη δύναμη της μουσικής: «Με αφορμή αυτόν τον όμορφο κύκλο μουσικών εκπομπών που προβάλει αυτήν την περίοδο το Mega, αποδεικνύεται πως η μουσική δεν περιορίζεται, δεν απομονώνεται, δεν μπαίνει σε... καραντίνα. Αντίθετα, σε εποχές εσωστρέφειας, υμνείται και ανυψώνεται και αναδεικνύεται σαν ύψιστο αγαθό. Όλοι βρίσκουμε παρηγοριά κι ελπίδα μέσα από τα τραγούδια».

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, όπως όλοι μας, έτσι κι εκείνος, βίωσε την ξαφνική εισβολή της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και την επιβεβλημένη καραντίνα κατά την διάρκεια της οποίας είχε ανάμεικτα συναισθήματα: «Το πρώτο μου μέλημα δεν ήταν, φυσικά, η επαγγελματική μου επιστροφή αλλά αυτή η ίδια η πρωτόγνωρη κατάσταση που η γενιά μας δεν έχει ξαναβιώσει, αυτή η κατακλυσμιαία αλλαγή. Τα πρώτα μου συναισθήματα, λοιπόν, ήταν φόβος, άγχος και αγωνία για τους δικούς μου που ήταν στην Κύπρο. Πέρασα κι εγώ, όπως και οι περισσότεροι πιστεύω, ένα δίμηνο επαναπροσδιορισμού του εσωτερικού μου κόσμου. Το επαγγελματικό ήρθε σε δεύτερη φάση, όταν τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα» εξομολογείται.

Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ο Βυθός Σου | Official Video Clip

Τονίζει όμως, παράλληλα, πως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο του πολιτισμού είναι σημαντικά και σχετίζονται την επιβίωση πολλών ανθρώπων: «Η αλήθεια είναι πως ο χώρος του Πολιτισμού πλήττεται ιδιαίτερα και αυτό είναι κάτι που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο. Γιατί δεν ανήκουν σε αυτόν μόνο οι γνωστοί καλλιτέχνες, είναι μουσικοί, τεχνικοί, εργαζόμενοι σε εταιρείες παραγωγής εκδηλώσεων, οι δημιουργοί, οι οποίοι ζουν αποκλειστικά από την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων τους. Οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που θέλουν είναι να δουλέψουν ξανά κάτω από ασφαλείς συνθήκες βεβαίως. Η επιδοματικές πολιτικές, αποτελούν ένα σωστό μέτρο ανακούφισης, για το πρώτο χρονικό διάστημα, είναι όμως παροδικές γιατί η οικονομία πρέπει ν' ανοίξει».

Και το αύριο; Πόσο διαφορετικές πιστεύει πως θα είναι, από δω και πέρα, οι συνθήκες στον χώρο που και ο ίδιος κινείται, αυτόν της ψυχαγωγίας; Το μόνο σίγουρο είναι πως πιστεύει ακράδαντα στην απεριόριστη δύναμη που κουβαλά μέσα της η μουσική: «Κάθε κατακλυσμικό γεγονός μάς αλλάζει ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιούμε. Σίγουρα, από δω και στο εξής, όταν βγαίνουμε έξω να διασκεδάσουμε, θα είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο επιφυλακτικοί. Ο κορωνοϊός θα αφήσει σίγουρα το αποτύπωμά του στις ζωές μας και αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Το γεγονός, ας πούμε, πως θα τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής είναι θετικό. Από κει πέρα η μουσική θα βρίσκει πάντα διεξόδους, θα βρίσκει πάντα τρόπους να μάς φέρνει κοντά και να καταργεί όρια και φραγμούς»

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες προς τα ελληνικά ύδατα

Σοκ από τις ΗΠΑ: 8χρονο κοριτσάκι «έσβησε» από τον νέο κορωνοϊό στη Βόρεια Καρολίνα

Ινδία: Φρίκη και κατακραυγή - Τάισαν έγκυο ελεφαντίνα ανανά με κροτίδα και την σκότωσαν (σκληρές εικόνες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης