Σαββατοκύριακο με Καρτ στην Πάτρα (video)

Σαββατοκύριακο με Καρτ στην Πάτρα (video)

Αυτό το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Οκτωβρίου οι δρόμοι της Αχαϊκής Πρωτεύουσας θα κλείσουν για 3η χρονιά για το Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας (PICK). Πρόκειται για έναν αγώνα καρτ διεθνούς επιπέδου με τη συμμετοχή πολλών αγωνιζομένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζει...

Σαββατοκύριακο με Καρτ στην Πάτρα (video)
Αυτό το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Οκτωβρίου οι δρόμοι της Αχαϊκής Πρωτεύουσας θα κλείσουν για 3η χρονιά για το Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας (PICK).

Πρόκειται για έναν αγώνα καρτ διεθνούς επιπέδου με τη συμμετοχή πολλών αγωνιζομένων
Κλείσιμο
από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζει αυτή του τετράκις παγκόσμιου Πρωταθλητή Τζόναθαν Τονόν.

Όπως αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου η Οργανωτική Επιτροπή πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος θα λάβουν χώρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις: «… την αδρεναλίνη των θεατών στο κόκκινο υπόσχονται να ανεβάσουν οι οδηγοί των ακροβατικών αυτοκινήτων  της Stunt Show Motori!
Οι τρεις BMW της ιταλικής ομάδας θα εκτελέσουν ασκήσεις ακριβείας με ταχύτητα μέσα στην πίστα του 3ου PICK BP Ultimate.
Την δόξα τους θα επιχειρήσει να «κλέψει» το τέταρτο μέλος της ομάδας  το οποίο οδηγεί ένα διασκευασμένο φορτηγό που θα εκτελεί…τούμπες στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.
Επίσης θα εμφανιστεί και φέτος η Formula Gloria της ιταλικής κατασκευάστριας αγωνιστικών μονοθεσίων. Ο δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο Drift Αποστόλης Παπαλεξόπουλος θα γεμίσει την πίστα με καπνό και μυρωδιά από καμένα λάστιχα.
Ο Έλληνας νικητής του Dakar 2003 στην κατηγορία των 400 cc, Βασίλης Ορφανός, θα κάνει ένα διάλειμμα από την προετοιμασία για την 6η συμμετοχή στο Dakar του 2012, προκειμένου να εμφανιστεί στο 3ο PICK BP Ultimate με την χειροποίητα κατασκευασμένη Αprilia RXV 450 cc
Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Fiat 500 & Συναφή θα παρελάσει στην πίστα με τα ιστορικά της Fiat, η «Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας Πάτρας» θα ξυπνήσει  μνήμες και εικόνες από το παρελθόν.
Παρούσα στο 3ο PICK θα είναι η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, που κατασκευάζει κάθε χρόνο ένα όχημα τύπου Formula και λαμβάνει μέρος με αυτό σε σειρά διαγωνισμών του είδους στο εξωτερικό. Επίσης, την συμμετοχή της στις παράλληλες δράσεις έχει δηλώσει η Prom Racing, η ομάδα Formula Student/SAE του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το όχημα Naughty Susie.
Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί με αφορμή τα 40 χρόνια παρουσίας του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών στα ποδηλατικά δρώμενα η εμφάνιση μικρών ποδηλατών εντός της πίστας.
Τέλος επειδή αθλητισμός και πολιτισμός συμβαδίζουν, η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου PICK BP Ultimate και ο καλλιτεχνικός σύλλογος Patra starts CRAFTing συνεργάζονται στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, κάτω από την πλ. Γεωργίου. Πηγή έμπνευσης της έκθεσης είναι η ταχύτητα, η ένταση, η αίσθηση ελευθερίας που χαρακτηρίζει τα καρτ, αλλά και η ανεμελιά, η ευκολία, η αναγκαιότητα και η ευχαρίστηση που προσφέρει το ποδήλατο στη σύγχρονη πόλη. Θέμα της έκθεσης είναι επίσης η οδική συμπεριφορά για μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο».

Όλα αυτά στο PICK αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. Έχετε καμιά καλύτερη πρόταση;




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης