Toyota: Μερίδιο αγοράς 5,3% υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη

Toyota: Μερίδιο αγοράς 5,3% υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη

Η Toyota αύξησε το τελευταίο χρονικό διάστημα το μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, χάρη στην εμμονή της στα υβριδικά συστήματα κίνησης που υιοθετούν αρκετά μοντέλα της και φαίνεται πως προσελκύουν ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό.

Toyota-sales-Europe-tsiro-1000x600
Οι εμπορικές επιδόσεις των Toyota και Lexus συνεχίστηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2019, λόγω της εισαγωγής νέων μοντέλων και της αυξημένης ζήτησης για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (HEV). Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις 838.691 στην Ευρώπη σε μια φθίνουσα αγορά, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 3,1% (2,6% για την Toyota και 9,4% για τη Lexus). Η ζήτηση έχει αυξηθεί για τα υβριδικά μοντέλα τα οποία αντιπροσωπεύουν σήμερα το 52% του μείγματος πωλήσεων στην ευρύτερη Ευρώπη και το 62% μόνο στη Δυτική Ευρώπη.

Οι πελάτες απάντησαν πολύ θετικά στα νέα Corolla Hatchback και Touring Sports, τα οποία είναι τώρα διαθέσιμα με υβριδικούς κινητήρες. Αυτή η στρατηγική ενίσχυσε το υβριδικό μείγμα της Corolla στο 84%. Επιπλέον, το Corolla Sedan είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο με ένα υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των πωλήσεων του νέου μοντέλου. Η ζήτηση είναι επίσης ισχυρή για το νέο RAV4 και το νέο premium crossover Lexus UX, με υβριδικό αποτύπωμα 80% και 90% αντίστοιχα στη Δυτική Ευρώπη. Το νέο Camry επεκτάθηκε με επιτυχία φέτος στη Δυτική Ευρώπη όπου πωλείται αποκλειστικά με υβριδικό κινητήρα. Οι πωλήσεις της Lexus αυξήθηκαν κατά 9,4% σε σχέση με πέρυσι, χάρη στην εισαγωγή του Lexus ES και του νέου Lexus UX.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης