Fiat: Βάζει 700 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρικό 500 - Πότε έρχεται;

fiat01

To σχέδιο αποτελεί μέρος ενός αναπτυξιακού πλάνου ύψους 5 δισ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί έως το 2021.

Η Fiat Chrysler Automobiles θα επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσει μια γραμμή που θα κατασκευάζει την ηλεκτρική έκδοση του γνωστού Fiat 500, μετά το «ναυάγιο» της συγχώνευσης με τον γαλλικό όμιλο Renault. O επικεφαλής της FCA της Ευρώπης, Pietro Gorlier , ανακοίνωσε την επένδυση στο εργοστάσιο Mirafiori της αυτοκινητοβιομηχανίας όπου αναμένεται να περάσουν από την γραμμή παραγωγής περίπου 80.000 μονάδφες ετησίως. «Το σχέδιο επιβεβαιώνεται» δήλωσε ο Gorlier, όταν ρωτήθηκε εάν η επένδυση της FCA στην τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων θα παραμείνει αμετάβλητο μετά την αποχώρηση του ομίλου από τις συζητήσεις συγχώνευσης με την Renault.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΤΟ FIAT WAZE ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ


Η παραγωγή του νεοσύστατου 500 EV θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με δυνατότητα επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας λίγο αργότερα, ανέφερε ο Gorlier. Το 500 είναι ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της Fiat. Ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, γρήγορα έγινε σύμβολο του ιταλικού αστικού σχεδιασμού. Η επένδυση αποτελεί μέρος ενός αναπτυξιακού σχεδίου ύψους 5 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε πέρυσι και θα ολοκληρωθεί έως το 2021.

Το νέο 500 EV θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Fiat που θα κινείται με μπαταρίες και θα πωλείται στην Ευρώπη. Η FCA δεν αποκάλυψε τα σχέδιά της για πωλήσεις σε άλλες αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα. Το ηλεκτρικό 500 θα πωληθεί με την τρέχουσα έκδοση του 500 με κινητήρες εσωτερικής καύσης η ​​οποία θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Tychy της Πολωνίας.

Ο Gorlier δήλωσε ότι η Fiat ελπίζει να φτάσει τις ετήσιες πωλήσεις των 80.000 για τα 500 EV μετά από δύο χρόνια. «Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί η ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα 500 EV σχεδιάστηκαν και θα κατασκευαστούν στο Mirafiori, ξεκαθάρισε επίσης ο Gorlier. Η FCA θα διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοντέλα που θα αφορούν στο 500 και το γνωστό Panda καθώς αποτελούν τα δύο best seller οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το ηλεκτρικό Fiat 500 αναμένεται να αποτελέσει ένα αυτοκίνητο που θα απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές πόλεων όπου η πρόσβαση με βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα  αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης θα περιοριστεί.


ΣΧΟΛΙΑ

George

80.000 ετησίως είναι πολύ μικρός αριθμός για τέτοιο αυτοκίνητο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mercedes12234

Μπορεί εν έτει 2019 η ασφάλεια να αποτελεί πρώτο μέλημα για τους κατασκευαστές, όμως πριν από 60 χρόνια τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

191021134812_Octavia4

Μία φωτογραφία από την εφαρμογή διαμόρφωσης του οχήματος, που δημοσιεύτηκε κατά λάθος στο site της, η Skoda, διέρρευσε την εικόνα της νέας Octavia.

191018155218_1000x600

Αξίζει να δαπανήσεις ένα ποσόν κοντά στα 10.000 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο, όταν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα καινούργιο; Δες εδώ ποια καινούργια μοντέλα μπορείς να αποκτήσεις σε αυτά τα λεφτά.

Autokinisi-2018a

Η έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Νοεμβρίου 2019, θα  είναι αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και στον κατάλογο - οδηγό που θα διανεμηθεί δωρεάν στους επισκέπτες και ηλεκτρονικά σε 2,5 εκ. αναγνώστες, ο οποίος πλέον θα είναι πολυτελής, στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών εκθέσεων αυτοκινήτου...