Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid

Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid

Το Tourneo Custom Plug-In Hybrid είναι το πρώτο μοντέλο του είδους στην κατηγορία του. Η καινοτόμα επιβατική έκδοση είναι σχεδιασμένη για πρόσβαση σε ζώνες κυκλοφορίας οχημάτων μειωμένων εκπομπών

2019_FORD_TOURNEO_CUSTOM_PHEV__04

Η επιβατική έκδοση του Tourneo Custom με το καινοτόμο, plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης έκανε σήμερα το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην εκδήλωση “Go Further” της Ford στο Άμστερνταμ.  Συνδυάζοντας δυνατότητες κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς άγχος αυτονομίας, το ευρύχωρο και 8θέσιο Tourneo Custom Plug-In Hybrid θα διατίθεται στους Ευρωπαίους αγοραστές στα τέλη του 2019.  Το Tourneo Custom Plug-In Hybrid, το πρώτο μοντέλο του είδους στην κατηγορία του, είναι ανάμεσα στα πρώτα μοντέλα που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της γκάμας Ford για την Ευρώπη. Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίζεται μέσω δικτύου ηλεκτροδότησης και συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στις ολοένα και περισσότερες ζώνες κυκλοφορίας οχημάτων μειωμένων ρύπων σε όλη την Ευρώπη. 

Οι εμπρός τροχοί του Transit Custom Plug-In Hybrid κινούνται αποκλειστικά μέσω ηλεκτροκινητήρα/γεννήτριας με ενέργεια που αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh, ενώ ο πολυβραβευμένος 1.000άρης βενζινοκινητήρας EcoBoost της Ford λειτουργεί ως range extender, σε συνεργασία με το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, το οποίο υποστηρίζεται από το μοτέρ/γεννήτρια για επαναφόρτιση της μπαταρίας. Το προηγμένο, υβριδικό αυτό σύστημα έχει στόχο την επίτευξη αυτονομίας 50 km με μηδενικές εκπομπές ρύπων ή 500 km με χρήση του range extender.  Όπως συμβαίνει και με το πετρελαιοκίνητο Tourneo Custom, η έκδοση Plug-In Hybrid είναι η μοναδική στην κατηγορία που προσφέρει δυνατότητα συνεδριακής διάταξης για τις δύο πίσω σειρές καθισμάτων για άμεση πρόσβαση και βελτιωμένη επικοινωνία μεταξύ των επιβατών – ή διάταξη των δύο σειρών τριών καθισμάτων με κατεύθυνση προς τα εμπρός.

 

«Εξαιρετικά καινοτόμο και ευέλικτο, το νέο Tourneo Custom Plug-In Hybrid προσαρμόζεται για ποικίλες χρήσεις, προσφέροντας σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές στόλων δυνατότητα πρόσβασης σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, ενώ με κάθε επαναφόρτιση της μπαταρίας, μπορεί να διανύσει την ίδια απόσταση με ένα αντίστοιχο όχημα με παραδοσιακό κινητήρα», δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford Ευρώπης. «Είτε χρησιμοποιείται για πολυτελείς μετακινήσεις είτε για τις ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας, το Tourneo Custom Plug-In Hybrid υπόσχεται άνεση και αθόρυβη λειτουργία, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σε πολυσύχναστα αστικά κέντρα.»

 

Μετά το λανσάρισμα του νέου Tourneo Custom στις αρχές του 2018 – με νέο, πολυτελές εσωτερικό και κομψή σχεδίαση εμπρός τμήματος – η Ford ταξινόμησε 17.100 επιβατικές εκδόσεις του μοντέλου κατά τη διάρκεια της χρονιάς, επίδοση που ισοδυναμεί με αύξηση της τάξης του 28% συγκριτικά με εκείνη του 2017.

 

Μηδενικοί ρύποι. Μηδενικό άγχος αυτονομίας

Το νέο Tourneo Custom Plug-In Hybrid χρησιμοποιεί μία σειριακή υβριδική διάταξη, στην οποία οι εμπρός τροχοί κινούνται από τον ηλεκτροκινητήρα και όχι από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η συμπαγής, αερόψυκτη μπαταρία είναι τοποθετημένη με έξυπνο τρόπο κάτω από το δάπεδο της καμπίνας επιβατών, ώστε να διατηρείται η ευρυχωρία εσωτερικού που προσφέρει το Tourneo Custom με τον κινητήρα 2.0L EcoBlue.  Μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στον εμπρός προφυλακτήρα, το Tourneo Custom Plug-In Hybrid μπορεί να φορτίζεται από μία οικιακή, ηλεκτρική πρίζα 240-volt 10-amp και να επιτυγχάνει πλήρη φόρτιση σε 5,5 ώρες. Σε πρίζα 240-volt 16-amp ή 32-amp, η πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε 3 ώρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης