Μικρό, οικονομικό, ηλεκτρικό απο την Renault

Μικρό, οικονομικό, ηλεκτρικό απο την Renault

Αυτό είναι μάλλον το πιο αναπάντεχο αυτοκίνητο στην έκθεση της Γενεύης. Το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Zoe δεν είναι πρωτότυπο, αλλά κανονικό μοντέλο παραγωγής. Η ιδιαιτερότητά του ωστόσο, σε σχέση με τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι πως η βασική του τιμή είναι περίπου 50% χαμηλότερη: μόλις...

Μικρό, οικονομικό, ηλεκτρικό απο την Renault
Αυτό είναι μάλλον το πιο αναπάντεχο αυτοκίνητο στην έκθεση της Γενεύης. Το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Zoe δεν είναι πρωτότυπο, αλλά κανονικό μοντέλο παραγωγής. Η ιδιαιτερότητά του ωστόσο, σε σχέση με τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι πως η βασική του τιμή είναι περίπου 50% χαμηλότερη: μόλις 15.700 ευρώ!

Βέβαια, πίσω από την τιμή αυτήν υπάρχουν κάποια ψιλά γράμματα: ο οδηγός «νοικιάζει» τις μπαταρίες προς 79 ευρώ το μήνα, με συμβόλαιο τριών ετών ή 12.500 km (δηλαδή έξτρα κόστος 2.844 ευρώ στην 3ετία). Όμως το γεγονός παραμένει ότι το Zoe είναι το πρώτο πραγματικά προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!
Η αυτονομία του είναι από 100 km (με χαμηλές θερμοκρασίες) έως 150 km (όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη). Η πλήρης φόρτισή του διαρκεί από 30 λεπτά (σε σταθμό ταχυφόρτισης) έως εννέα ώρες (σε απλή οικιακή πρίζα).
Στο βασικό εξοπλισμό του Zoe περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ενσωματωμένη ταμπλέτα πολυμέσων Renault R-Link και ο φορτιστής Chameleon, ο οποίος προσαρμόζεται σε κάθε είδους πηγή ρεύματος.
Κλείσιμο
Οι πωλήσεις του Renault Zoe θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο του 2012!









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης