Επιβεβαίωση «C+S»: Ερχεται ο μικρότερος κινητήρας στην ιστορία της Ford

Επιβεβαίωση «C+S»: Ερχεται ο μικρότερος κινητήρας στην ιστορία της Ford

Η Ford επιβεβαίωσε και επίσημα τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, που είχαμε δημοσιεύσει πριν περίπου οκτώ μήνες στο έντυπο και ηλεκτρονικό «Car+Speed», σχετικά με την παραγωγή ενός νέου τρικύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα. Για την ακρίβεια το νέο μοτέρ θα είναι...

Επιβεβαίωση «C+S»: Ερχεται ο μικρότερος κινητήρας στην ιστορία της Ford
Η Ford επιβεβαίωσε και επίσημα τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, που είχαμε δημοσιεύσει πριν περίπου οκτώ μήνες στο έντυπο και ηλεκτρονικό «Car+Speed», σχετικά με την παραγωγή ενός νέου τρικύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα. Για την ακρίβεια το νέο μοτέρ θα είναι το μικρότερο που έχει μπει ποτέ σε μοντέλο ευρείας παραγωγής της Ford.
Ο επερχόμενος Ecoboost κινητήρας θα έχει χωρητικότητα 1,0 lt και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση ακόμη και από έναν τετρακύλινδρο (προφανώς ατμοσφαιρικό.

Την σχεδίαση του νέου κινητήρα ανέλαβε μία ομάδα μηχανολόγων στο τεχνικό κέντρο της Ford στην Βρετανία και θα τοποθετηθεί σε «παγκόσμια» μοντέλα. Εκτός από την τεχνολογία υπερτροφοδότησης θα υπάρχουν και άλλες όπως είναι το σύστημα άμεσου ψεκασμού και το σύστημα μεταβλητού χρονισμού (Ti-VCT) όλων των βαλβίδων.
Κλείσιμο
Όσον αφορά την ισχύ του οι πρώτες πληροφορίες λένε πως θα υπάρξουν δύο εκδόσεις με την ισχυρότερη να φτάνει τους 120 PS και τα πρώτα μοντέλα στα οποία θα τοποθετηθεί θα είναι τα Ka και Fiesta!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης