Νέα Ford Mustang Mach-E GT: Με εξωφρενική επιτάχυνση

Νέα Ford Mustang Mach-E GT: Με εξωφρενική επιτάχυνση

Σεβόμενη την ιστορία του ονόματος “Mustang”, η πιο αθλητική εκδοχή του ηλεκτρικού crossover εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της.

Ford-mustang-mach-e-gt
Η ονομασία “Mustang” κουβαλάει πλούσιο παρελθόν κατέχοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στην «βίβλο» της αυτοκίνησης. Είναι πανθομολογουμένο πως κάθε μοντέλο που έφερε το εν λόγω διακριτικό χαρακτηριζόταν από την επιθετική σχεδίαση και τις αθλητικές επιδόσεις.

Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να «κουμπώσουν» σε ένα αυτοκίνητο με “ηλεκτρική” καρδιά; Για πολλούς, η απάντηση ήταν αρνητική, ωστόσο, η παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου crossover υπό την κωδική ονομασία “Ford Mustang Mach-E, έμελλε να τους διαψεύσει.

Για όσους δεν σαγηνεύτηκαν από τη Mach-E, στα τέλη του 2021 θα καταφτάσει ένας ακόμα πιο «σκληρός» ηλεκτρικός παίχτης. Ο λόγος για την έκδοση Mach-E GT, η οποία εξιτάρει με τα 465 άλογα και την εξωφρενική επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα -αντίστοιχη με ένα Tesla Model Y. Όσον αφορά τη ροπή, αποτυπώνεται σε 830 Nm, ενώ η τελική έχει περιοριστεί εκούσια στα 200 km/h.

Πρόκειται για ένα τετρακίνητο μοντέλο, καθώς ενσωματώνει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα, τα οποία τροφοδοτούνται από μια μπαταρία.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν μονοπωλείται από τις εντυπωσιακές επιδόσεις. Χαμόγελα στους επικείμενους κατόχους του μοντέλου θα χαρίσει η αυτονομία της Mach-E GT, η οποία αγγίζει τα 500 km (βάσει WLTP). Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στην μπαταρία των 88 kWh, συνεπικουρούμενη από το έξυπνο σύστημα “Intelligent Range”, το οποίο ρυθμίζει την κατανάλωση ενέργειας βάσει της οδηγικής συμπεριφοράς του ανθρώπου που κάθεται πίσω από το τιμόνι.

Τα αποκαλυπτήρια της Mach-E συνέπεσαν και με την παρουσίαση και μιας νέας εκδοχής της απλής έκδοσης. Αυτή εξοπλίζεται με μια νέα μπαταρία αυξημένης αυτονομίας και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το 0-100 km/h «έρχεται» σε 5,1 sec, ενώ η αυτονομία επιδιώκεται να φτάσει τα 540 Km.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης