F1: Δε σβήνουμε τον κινητήρα στην εκκίνηση!

F1: Δε σβήνουμε τον κινητήρα στην εκκίνηση!

Προβληματίζει το λιγότερο ο Σουμάχερ με τα λάθη που έκανε στο grid του Ουγγρικού GP τα οποία σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με την εμπειρία και την κλάση του.

Κατσουράνης: Εμείς θα πάμε Μουντιάλ!
F1: Δε σβήνουμε τον κινητήρα στην εκκίνηση!
Προβληματίζει το λιγότερο ο Σουμάχερ με τα λάθη που έκανε στο grid του Ουγγρικού GP τα οποία σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με την εμπειρία και την κλάση του.

Δευτερόλεπτα πριν την εκκίνηση τα μονοθέσια παρατάσσονται στις θέσεις τους στο grid του Ουγγαρόρινγκ. Ο 43χρονος επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που στις κατατακτήριες δοκιμές έχει πάρει την 17η θέση τοποθετεί εκτός του προκαθορισμένου σημείου τη Mercedes W03. Γι’ αυτό το λόγο ο αλυτάρχης του αγώνα, Τσάρλι Ουίτινγκ αποφασίζει να ακυρώσει τη διαδικασία και να στείλει όλα τα μονοθέσια να κάνουν έναν ακόμη γύρο σχηματισμού.

Κλείσιμο
Ο Σουμάχερ σβήνει τον κινητήρα και μένει ακινητοποιημένος
, οι άνθρωποι ασφαλείας της πίστας υποχρεώνονται να τον σπρώξουν μέχρι τα πιτ. Η Mercedes πήρε εκκίνηση τελικά από το pit lane πίσω από τα άλλα μονοθέσια. 

Μιλώντας σχετικά μετά το τέλος του αγώνα είναι σαφές πως ο 43χρονος πιλότος
δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα: «Είδα τις κίτρινες σημαίες και επειδή ο κινητήρας είχε ανεβάσει θερμοκρασία καθότι καθυστερούσαμε πολύ, αποφάσισα να τον σβήσω. Μετά στον πρώτο γύρο είχα κλατάρισμα που δεν μπορώ να καταλάβω πως συνέβη, ήμουν μόνος μου δεν ακούμπησα πουθενά και όταν άλλαξα λάστιχα κάτι δε λειτούργησε στον περιοριστή ταχύτητας οπότε πήρα ποινή διέλευσης γιατί έκανα υπέρβαση ορίου ταχύτητας στα πιτ».

Ο Σουμάχερ τελικά εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα ήταν ο μόνος εκτός από τον Ινδό Ναράι Καρθικέγιαν που δεν τερμάτισε στον χθεσινό αγώνα.

Η εικόνα που μόλις σχηματίσατε είναι συνέχεια δυο αδικαιολόγητων λαθών που οδήγησαν σε ισάριθμες εξόδους και καταστροφή της W03 στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής και στο Χόκενχάιμ και στο Ουγγαρόρινγκ. 

Στην πρώτη περίπτωση ο Γερμανός παραδέχτηκε ότι ξεχάστηκε(!) αλλάζοντας ρυθμίσεις στο τιμόνι ενώ μιλούσε με τους μηχανικούς της ομάδας και δεν άλλαξε πορεία έγκαιρα. Στη δεύτερη περίπτωση που ήταν πανομοιότυπη θέλησε απλά να υποβαθμίσει το λάθος.

Συνδυάζοντας τα όλα μαζί δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κάποιος με όλο το σεβασμό: Μίκαελ μήπως γέρασες και είναι ώρα να πας σπίτι;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης