F1, Μουτζέλο: Τι έδειξαν οι δοκιμές…

F1, Μουτζέλο: Τι έδειξαν οι δοκιμές…

Ομάδες, πιλότοι και μηχανικοί επικέντρωσαν την προσπάθειά τους στην κατανόηση των ελαστικών της Pirelli αλλά και την βέλτιστη αξιοποίησή τους.

F1, Μουτζέλο: Τι έδειξαν οι δοκιμές…
Ομάδες, πιλότοι και μηχανικοί επικέντρωσαν την προσπάθειά τους στην κατανόηση των ελαστικών της Pirelli αλλά και την βέλτιστη αξιοποίησή τους.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα αναβαθμισμένα αεροδυναμικά πακέτα με την προσοχή να επικεντρώνεται σ’ αυτό της Ferrari. Η F2012 άλλαξε θέση εξατμίσεων και σχήμα στο πίσω μέρος της. Μένει να δούμε πόσο μεγάλο είναι το βήμα προόδου που επετεύχθη.

Μιλώντας σχετικά ο Φερνάντο Αλόνσο ενόψει και του επόμενου αγώνα, εντός έδρας γι’ αυτόν, τόνισε: « Πρέπει να μειώσουμε άμεσα τη διαφορά μας από τους κορυφαίους συνδυασμούς εάν θέλουμε να μείνουμε στη μάχη του πρωταθλήματος. Το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει την άλλη Κυριακή στη Βαρκελώνη. Αλλά δεν υπάρχει μαγικό κουμπί που με το πάτημά του να βρεθούμε στην pole position.
Κλείσιμο
Φυσικά θα έχουν βελτιωθεί και οι άλλες ομάδες. Αν θέλουμε να δώσουμε μάχη για το πρωτάθλημα πρέπει να ξεφύγουμε από τη μάχη εισόδου στο Q3».

Μιλώντας για τη θέση των εξατμίσεων ο Αλόνσο θέλησε να υποβαθμίσει την αλλαγή διάταξης: «Κάθε μέρα δοκιμάσαμε και διαφορετική διάταξη ώστε να ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας τι θα κάνουμε. Φέτος δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η θέση των εξατμίσεων. Δείτε στην Αυστραλία η McLaren είχε τις εξατμίσεις σε πλάγια θέση, στην Κίνα οι δυο Red Bull παρουσίαζαν διαφορετική διάταξη και στο Μπαχρέιν που κατέληξαν στην πλάγια ήταν πιο αργές στον αγώνα από τις Lotus που επιμένουν στη παράλληλη με το αμάξωμα θέση. Δεν έχει νόημα να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σ’ αυτή την περιοχή. Υπάρχουν άλλοι πολύ πιο σημαντικοί τομείς με μεγάλο περιθώρια βελτίωσης».



Από την πλευρά του ο νικητής του Κινέζικου GP, Νίκο Ρόσμπεργκ
στάθηκε στην υστέρηση της W03 στις γρήγορες καμπές: « Πήγαμε καλά στις δοκιμές του Μουτζέλο, μάθαμε πολλά για τα ελαστικά. Πρέπει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο μας στις γρήγορες καμπές».

Οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους για τις φετινές δοκιμές εξέλιξης 100 σετ ελαστικών ανά μονοθέσιο. Ταχύτερος όλων αποδείχτηκε ο Γκροζάν με τη Lotus που σημείωσε χρόνο στο 1:21. Σημειώστε ότι το ρεκόρ διαδρομής στο Μουτζέλο με χρόνο 1:18 κατέχει από το 2004 ο Μπαρικέλο με Ferrari.
Ο συνολικός αριθμός των γύρων που συμπληρώθηκε τις 3 μέρες ισοδυναμεί με απόσταση ίση με 43 αγώνες F1. Η θερμοκρασία οδοστρώματος άγγιξε τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 207 σετ ελαστικών με τη μέση και τη σκληρή γόμα να πρωταγωνιστούν.



Συνολικά οι χρόνοι των τριών ημερών ήταν:
 

Πρώτη μέρα

1. Alonso         1’22’’444 γόμα Hard New

2. Webber       1’23’’648 γόμα Medium Used

3. Vergne        1’23’’891 γόμα Medium New

 

Δεύτερη μέρα

1. Grosjean     1’21’’603 γόμα Hard New

2. Kobayashi   1’21’’603 γόμα Soft New

3. Vettel           1’21’’825 γόμα Hard New

 

Τρίτη μέρα

1. Grosjean     1’21’’035 γόμα Hard New

2. Vettel           1’21’’267 γόμα Medium New

3. Alonso         1’21’’363 γόμα Hard Used

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης