F1 Μουτζέλο: Μετά τη βροχή, λιακάδα!

F1 Μουτζέλο: Μετά τη βροχή, λιακάδα!

Οι δοκιμές εξέλιξης των ομάδων της F1 συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν σήμερα στην πίστα του Μουτζέλο στην Ιταλία.

F1 Μουτζέλο: Μετά τη βροχή, λιακάδα!
Οι δοκιμές εξέλιξης των ομάδων της F1 συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν σήμερα στην πίστα του Μουτζέλο στην Ιταλία.

Ο καιρός έκανε το χατίρι ομάδων και μηχανικών και ένας ολόλαμπρος ήλιος ανέβασε τη θερμοκρασία οδοστρώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου. Έτσι αρκετοί άδραξαν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στο μεγάλο φετινό θέμα που δεν είναι άλλο από την διαχείριση των ελαστικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μ.Σουμάχερ με τη Mercedes συμπλήρωσε 755km χτες αριθμός συγκλονιστικός που αντιστοιχεί σε απόσταση 2.5 GP.

Κλείσιμο
Την κορυφή των χρόνων μοιράστηκαν οι Γκροζάν και Κομπαγιάσι
ενώ στη Red Bull μοιράστηκαν το μονοθέσιο συμπληρώνοντας συνολικά 118 γύρους. Το πρωί οδήγησε ο Γουέμπερ και το απόγευμα ο Φέτελ.

Μιλώντας μετά το τέλος της μέρας ο 24χρονος πρωταθλητής τόνισε:
«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι κρίμα που αυτή η πίστα δεν βρίσκεται στο καλεντάρι. Είναι πολύ ωραία, με πολλές γρήγορες στροφές. Είναι ακριβώς αυτό που θέλεις για να απολαύσεις την οδήγηση ενός μονοθεσίου της Formula 1, μιας και νιώθεις πραγματικά την κάθετη δύναμη που αυτό παράγει. Όταν πιάνεις ρυθμό, η οδήγηση είναι απλά απολαυστική. Είχαμε να καλύψουμε πολλούς γύρους, δοκιμάζοντας πράγματα που έχουμε δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν αλλά και πράγματα που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον. Αυτό που θα έχει μεγάλη σημασία, θα είναι η ανάλυση των δεδομένων που θα συλλέξουμε από αυτό το τεστ, ώστε να δούμε πόσο επηρεάζουν το μονοθέσιο μας οι όποιες αναβαθμίσεις».




Για λογαριασμό της Ferrari οδήγησε ο Φελίπε Μάσα
, ο Βραζιλιάνος διαπίστωσε βελτιωμένη απόδοση της F2012: « Θεωρώ πιθανό να βρεθούν και οι δυο Ferrari στη 10αδα στο επόμενο GP στη Βαρκελώνη. Καθότι όμως δεν έχουμε εδώ όλες τις βελτιώσεις μόνο εκεί θα φανεί πραγματικά πόσο προοδεύσαμε. Θεωρώ πως είναι υπερβολικά αισιόδοξο να συζητάμε για μείωση της διαφοράς από την κορυφή ή νίκες. Αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο».

Στη Ferrari προχώρησαν σε συλλογή δεδομένων με τον Αλόνσο να χρησιμοποιεί τη νέα διάταξη εξατμίσεων την Πρωτομαγιά και τον Μάσα να χρησιμοποιεί την παλιά χτες. Η νέα διάταξη των εξατμίσεων συνδυάζεται και με ανάλογη διαμόρφωση του πίσω μέρους του μονοθεσίου.

Στη Lotus o Ρομέν Γκροζάν έβγαλε όλο το πρόγραμμα δοκιμών με το Ράικονεν να προτιμά την ξεκούραση. Αφορμή γι’ αυτή την αλλαγή ήταν ο κακός καιρός της Πρωτομαγιάς.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης