Renault: Αποτυχία το φετινό μονοθέσιο!

Renault: Αποτυχία το φετινό μονοθέσιο!

Οι κλυδωνισμοί συνεχίζονται στην γαλλική ομάδα με τον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον να παραδέχεται ότι το φετινό μονοθέσιο ήταν μια αποτυχία.

Renault: Αποτυχία το φετινό μονοθέσιο!
Οι κλυδωνισμοί συνεχίζονται στην γαλλική ομάδα με τον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον να παραδέχεται ότι το φετινό μονοθέσιο ήταν μια αποτυχία.

Η R31 εντυπωσίασε στο ξεκίνημα της σεζόν καθότι ήταν το μοναδικό μονοθέσιο του οποίου
Κλείσιμο
η έξοδος των εξατμίσεων βρίσκονταν στο εμπρός μέρος (σ.σ: στην κατακόρυφη των καθρεπτών). Αυτό προκάλεσε πολλά σχόλια ενώ χαρακτηριστικός και διαφορετικός απ' όλους τους άλλους ήταν και ο ήχος που συνόδευε το μονοθέσιο. 
Αρκετοί ήταν μάλιστα οι τεχνικοί διευθυντές των υπολοίπων ομάδων που μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν καλύτερα τη λύση της Renault. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που στους πρώτους αγώνες της χρονιάς η R31 έδειχνε ανταγωνιστική. Θυμίζουμε ότι ο Πετρόφ ανέβηκε στο βάθρο στην πρεμιέρα της χρονιάς στην Αυστραλία και στον αμέσως επόμενο αγώνα στη Μαλαισία ο Νικ Χάιντφελτ επανέλαβε το ανδραγάθημα.

Μιλώντας σχετικά ο κορυφαίος Βρετανός μηχανικός (φωτ.) είπε: «Θεωρώ ότι ήταν μια τολμηρή αλλά πλήρως αποτυχημένη επιλογή. Ήμασταν η μοναδική ομάδα που υιοθετήσαμε το σύστημα των εξατμίσεων εμπρός και το κάναμε καθώς προέκυπταν εντυπωσιακά δεδομένα στην αεροσήραγγα. Στ
ην πίστα φάνηκε από την πρώτη στιγμή πως τα πράγματα δεν ήταν αντίστοιχα».

Ο αγ. διευθυντής της ομάδας Έρικ Μπουλιέ πρόσθεσε: «Όταν έρχονται τα αποτελέσματα είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις ψηλά το ηθικό της ομάδας».

Σίγουρα προς αυτό τον τομέα δε βοήθησε και η κριτική του Βιτάλι Πετρόφ σε συνέντευξή του σε ρώσικο κανάλι αμέσως μετά τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Ρώσος πιλότος υποχρεώθηκε να γράψει μια επιστολή προς την ομάδα λέγοντας πως τα σχόλιά του ήταν ανάρμοστα και έγιναν εν θερμώ: «Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη δε θα ξανασυμβεί. Ελπίζω να επανορθώσω μ’ ένα καλό αποτέλεσμα στη Βραζιλία» κατέληξε ο 27χρονος.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας ο Έρικ Μπουλιέ τόνισε πως το θέμα θεωρείται λήξαν: «Οι οδηγοί είναι άνθρωποι, όχι ρομπότ. Μπορεί να πουν μια κουβέντα παραπάνω. Θεωρούμε ως ατυχές γεγονός αυτό που συνέβη από τη στιγμή που ανακάλεσε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης