F1: Η Renault έγινε Lotus!

F1: Η Renault έγινε Lotus!

Η FIA ενέκρινε τις αλλαγές ονομάτων που εισηγήθηκαν οι ομάδες και έτσι έχουμε τέλος εποχής για Renault, Virgin.

F1: Η Renault έγινε Lotus!
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA επικύρωσε την απόφαση των ομάδων για αλλαγή ονόματος σε τρεις από τις 12.  Έτσι η Renault αποχωρεί και επίσημα πλέον από τη F1, ως κατασκευαστής σασί και παραμένει απλά ως προμηθευτής κινητήρων.
Η ομάδα της Renault που ανήκει στο Genii Capital μετονομάζεται σε Lotus. 
Αντίστοιχα η ομάδα της Virgin μετονομάζεται σε Marussia από το Ρώσο κατασκευαστή αυτοκινήτων και η Team Lotus μετονομάζεται σε Caterham.

Μιλώντας σχετικά ο αγ. διευθυντής της πρώην Renault, Έρικ Μπουλιέ τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που εγκρίθηκε η αλλαγή ονόματος σασί. Επίσης ότι πλέον δεν υπάρχει μπέρδεμα με τα ονόματα των ομάδων στο grid».

Κλείσιμο
Η εν λόγω ομάδα ξεκίνησε την εμπλοκή της στη F1, ως Toleman, μετονομάστηκε σε Benetton προτού αγοραστεί από τη Renault.

Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα φέτος πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο τραυματισμός του Ρόμπερτ Κουμπίτσα στην αρχή της χρονιάς και η άκομψη απομάκρυνση του Χάιντφελτ στο Βέλγιο έχουν φέρει την ομάδα σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οι δυο άπειροι οδηγοί - χορηγοί (Πετρόφ, Σένα) είναι προφανές ότι δεν μπορούν να στήσουν το μονοθέσιο και να κατευθύνουν την ομάδα ενώ σίγουρα η αποτυχία του πρότζεκτ των εξατμίσεων που έβγαιναν εμπρός δεν βοήθησε την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την απομάκρυνση του Χάιντφελτ και μετά η ομάδα έχει πάρει μόλις 4 βαθμούς σε 6 αγώνες. Δεν είναι απίθανο να χάσει από τη Force India την 5η θέση στους κατασκευαστές στους δυο αγώνες που απομένουν. Η διαφορά που χωρίζει τις δυο ομάδες είναι μόλις 19 βαθμοί ενώ απομένουν δυο αγώνες.

Ο αρχιμηχανικός της ομάδας Άλαν Πρεμάν αριστερά και ο αγ. διευθ. Έρικ Μπουλιέ προβληματισμένοι στο grid.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης