Η Mercedes-Benz Ελλάς δηλώνει έτοιμη για την ηλεκτροκίνηση

eqc-chariatis1000a

Οι εταιρείες Mercedes-Benz Ελλάς και ELPEDISON ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποδοχή της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Είναι σαφές, ότι το προσεχές διάστημα η ηλεκτροκίνηση θα κάνει αισθητή την παρουσία της στην καθημερινότητά μας, όμως η μετάβαση σ’ αυτήν, εκτός από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προϋποθέτει έργα υποδομών και συνέργειες, ώστε να πληρούνται τα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει η Mercedes-Benz,όσον αφορά στην Εμπειρία των πελατών τηςκαι σε αυτόν τον τομέα. Με στόχο λοιπόν να προσφέρει ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις ηλεκτρικής κινητικότητας, η Μercedes-Benz Ελλάς ανέπτυξε στρατηγική συνεργασία με τον μεγαλύτερο σε αριθμό πελατών εναλλακτικό προμηθευτή ρεύματος - με σημαντική παρουσία και στο Φυσικό Αέριο - στην Ελλάδα, την ELPEDISON. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η δημιουργία μίας καινοτόμου και ολιστικής πρότασης στην ηλεκτροκίνηση, της Drive Green Welcome. Η πρόταση Drive Green Welcome δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που εύλογα προκαλεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προσφέρει premium εμπειρία αλλά και προστιθέμενη αξία, αφού προτείνει εξατομικευμένες λύσεις προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της Mercedes-Benz που επιλέγουν ένα ηλεκτρικό ή ένα Plug-In-Hybrid όχημα από τη γκάμα προϊόντων της μάρκας EQ. Συγκεκριμένα, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για εταιρικούς πελάτες, η πρόταση Drive Green Welcome περιλαμβάνει λύσεις που αφορούν στον εξοπλισμό φόρτισης, στην παροχή ρεύματος ή στον συνδυασμό και των δυο αυτών υπηρεσιών.

Drive Green Welcome Home
Στην πρόταση Drive Green Welcome Home περιλαμβάνονται ο εξοπλισμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (wallbox), λύσεις κατανομής φόρτισης (load balancing) για την προστασία από υπερφόρτωση του ηλεκτρικού δικτύου, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της οικίας, οι υπηρεσίες εγκατάστασης, καθώς και η τεχνική υποστήριξη. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα «έξυπνων» φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρουν ένα πλήθος εξυπηρετικών λειτουργιών, αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Η εγκατάσταση του συνόλου των συστημάτων φόρτισης γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς για την εξασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η προσφορά του εξοπλισμού είναι ανεξάρτητη από τον προμηθευτή ενέργειας με τον οποίο διατηρεί συμβόλαιο ο ενδιαφερόμενος.

Drive Green Welcome Electricity
Η πρόταση Drive Green Welcome Electricity αποτελεί προϊόν ηλεκτρικού ρεύματος οικιακής χρήσης αποκλειστικά για τους πελάτες Mercedes-Benz και smart EQ, που έχουν επιλέξει την ELPEDISON ως προμηθευτή ρεύματος για το σπίτι ή την επιχείρησή τους, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν ήδη wallbox. Χαρακτηρίζεται από πλήθος μοναδικών προνομίων, όπως τη χαμηλότερη τιμή ρεύματος της αγοράς, χρεώσεις ξεκάθαρες και ενιαίες, που δεν τιμωρούν την υψηλή κατανάλωση καθώς και δωρεάν kWh για τη φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος, που αντιστοιχούν σε δωρεάν χιλιόμετρα κάθε χρόνο. Επειδή όμως η υπόσχεση για μηδενικές εκπομπές ρύπων δεν αφορά μόνο στη λειτουργία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και στην παραγωγή της ενέργειας, ο χρήστης λαμβάνει δωρεάν πιστοποιητικό προέλευσης, μέσω της υπηρεσίας ELPEDISON Green,που του εγγυάται ότι το ρεύμα που καταναλώνει για τη φόρτιση του ηλεκτρικού του οχήματος προέρχεται 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Με τον συνδυασμό Drive Green Welcome Home + Drive Green Welcome Electricity, προσφέρεται το σύνολο των προαναφερόμενων υπηρεσιών και παροχών.

Drive Green Welcome Business
Αντίστοιχα, για Εταιρικούς Πελάτες, έχει δημιουργηθεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Drive Green Welcome Business που αποτελεί μια πρωτοποριακή πρόταση, η οποία περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών καλύπτοντας όλες τις ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επίπεδο εταιρικών στόλων. Ακολουθώντας την «Προσέγγιση 360ο», δηλαδή την ενεργειακή επιθεώρηση των εγκαταστάσεων, τον έλεγχο επάρκειας ισχύος, τον εξοπλισμό φόρτισης και την εγκατάστασή του, καθώς και την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, η ηλεκτροκίνηση έρχεται πιο κοντά και στις Εταιρείες. Έμπειρες τεχνικές ομάδες αναλαμβάνουν πανελλαδικά την εγκατάσταση και υποστήριξη των προσφερόμενων υπηρεσιών, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα παροχής ευέλικτων και κλιμακούμενων προτάσεων, που εφαρμόζονται στις ιδιαίτερες και δυναμικές ενεργειακές ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

George

Τι θα πει δηλώνει έτοιμη? Έχει εγκαταστήσει δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα μόνη της ή σε συνεργασία με άλλη εταιρία? Χωρίς ταχυφορτιστές δεν υπάρχει ηλεκτροκίνηση. Γιατί να αγοράσει ο άλλος ηλεκτρικό αν δεν μπορεί να πάει ταξίδι? Ας αφήσουν τις χαζομάρες κι ας ξεκινήσουν την εγκατάσταση ταχυφορτιστών. Θα χρειαστούν μερικές χιλιάδες τα επόμενα χρόνια. Εκτός αν δεν βλέπουν τον εαυτό τους στην αγορά στο μέλλον.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης