Και υβριδικό το επόμενο Mazda MX-5

Και υβριδικό το επόμενο Mazda MX-5

Η Mazda ακολουθεί τις τάσεις της εποχής, καθώς σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία μίας  υβριδικής έκδοσης του MX-5, η οποία θα παρουσιαστεί τα επόμενα χρόνια.

mazda-mx-5-chariatis1000a
Τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του «αυθεντικού» MX-5 Miata, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, η Mazda σκέφτεται ήδη ποια θα είναι η επόμενη κίνησή της για να δημιουργήσει την επόμενη (5η) γενιά του συγκεκριμένου ρόουντστερ. Μιλώντας σε βρετανικό μέσο, ο διευθυντής του R&D της εταιρείας, Ichiro Hirose τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξουν τα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όπως το μικρό βάρος και οι περιορισμένες διαστάσεις.

Αλλά, το διθέσιο μοντέλο με αφορμή ότι θα πρέπει να «επιβιώσει» στη δύσκολη κατηγορία των sports car, είναι αναγκαίο ότι θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στους ακόμα περισσότερο αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι το MX-5 (NE) θα διαθέτει κατά πάσα πιθανότητα και υβριδικό σύστημα κίνησης. «Θέλουμε να βρούμε το ιδανικό σύστημα της κινητήριας μονάδας και να διατηρήσουμε το χαμηλό βάρος του οχήματος, αλλά λόγω των σημερινών απαιτήσεων θα πρέπει να βρούμε άλλες επιλογές». Σε ότι αφορά το βάρος, ίσως να μην ακολουθήσει τις ίδιες τιμές με το υπάρχον μοντέλο (1.057 kg), καθώς η τοποθέτηση του ηλεκτρικού μοτέρ και της μπαταρίας, θα προσθέσει κάποια κιλά, εκτός και εάν οι Ιάπωνες βρουν μία εναλλακτική λύση, αφαιρώντας βάρος από άλλα σημεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης