Valhalla θα ονομάζεται η νέα Aston Martin RB 003

Valhalla θα ονομάζεται η νέα Aston Martin RB 003

Ρίζες από την σκανδιναβική μυθολογία έχει το όνομα Valhalla το οποίο επέλεξε η Aston Martin για το κεντρομήχανο hypercar που γνωρίσαμε με τον κωδικό RB 003

aston-martin-project-003456765harpi1000
Σύμφωνα με την σκανδιναβική μυθολογία η Valhalla είναι το μέρος της ανάπαυσης των πολεμιστών στην μετά θάνατο ζωή. Αυτό το όνομα θα συνοδεύει και επίσημα την κεντρομήχανη Aston Martin που γνωρίσαμε ως πρωτότυπο με τον κωδικό RB 003.
Η Valhalla θα χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα με ηλεκτροκινητήρα. Αν και ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες εικάζεται πως η συνδυαστική απόδοση της Valhalla θα αγγίζει τους 1.000 ίππους. Σύμφωνα με το αφεντικό της Aston Martin, Andy Palmer, η επιλογή της ονομασίας όπως και για κάθε μοντέλο της Βρετανικής εταιρίας έγινε με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να περιέχει το συναίσθημα αλλά και το δυναμισμό που συνοδεύει το αυτοκίνητο. Η επιλογή του ονόματος Valhalla έρχεται μάλιστα ως συνέχεια της Aston Martin Valkyrie, του εξωτικού hypercar με τις έντονες επιρροές από την Formula 1 του οποίου το όνομα έχει επίσης τις ρίζες του στην σκανδιναβική μυθολογία.

Η Valhalla είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της συνεργασίας της Aston Martin με την Rad Bull Advanced Technologies και τον διάσημο αεροδυναμιστή της F1, Adrian Newey. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που η αεροδυναμική είναι ένα από τα βασικά όπλα του νέο μοντέλου της Aston Martin. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η τεχνολογία FlexFoil της πίσω αεροτομής η οποία χωρίς μεταβολή της γωνίας μπορεί να ρυθμίζει την κάθετη αεροδυναμική δύναμη που παράγεται. Επιπλέον η Valhalla είναι κατασκευασμένη εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα με αποτέλεσμα το βάρος της να μην ξεπερνά τα 1.350 κιλά.
Πάντως και η Valhalla θα είναι ένα μοντέλο που πολύ σύντομα θα αποκτήσει συλλεκτική αξία καθώς η παραγωγή της θα περιοριστεί στις 500 μονάδες οι οποίες αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες σε χρόνο ρεκόρ παρά το υψηλό κόστος που θα ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης