Υβριδική έκδοση για τις Mercedes-AMG

Υβριδική έκδοση για τις Mercedes-AMG

Η Mercedes αποκάλυψε τη νέα Σειρά 53 μοντέλων για τις κορυφαίες AMG εκδόσεις της, οι οποίες τοποθετούνται στη γκάμα μεταξύ των AMG 43 και των κορυφαίων AMG 63 επιλογών έχοντας υβριδικό σύστημα κίνησης.

Υβριδική έκδοση για τις Mercedes-AMG
Τα πρώτα μοντέλα που θα λάβουν έκδοση AMG 53 στη γκάμα τους θα είναι οι Mercedes CLS
,
E-Class Coupe και
E-Class Cabrio.
Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό τους στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για τις πρώτες AMG εκδόσεις που θα χρησιμοποιούν για την κίνησή τους και ηλεκτρισμό, μέσω ενός «ήπιου» υβριδικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, όλες οι νέες Mercedes-AMG 53 διαθέτουν για την κίνησή τους έναν ολοκαίνουργιο 3λιτρο 6κυλίνδρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος διαθέτει 2 τούρμπο, ένα «παραδοσιακό» και ένα 48-volt ηλεκτρικό.

Παράλληλα, το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με έναν πολύ μικρό ηλεκτροκινητήρα, που το υποβοηθά μειώνοντας την κατανάλωση και τους ρύπους. Στο πεδίο της απόδοσης, η δύναμη του κινητήρα βενζίνης είναι 435 ίπποι και η ροπή 520 Nm, με τον ηλεκτροκινητήρα να προσθέτει επιπλέον 21 ίππους ισχύος και 250 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες (π.χ. η νέα CLS 53 AMG θέλει για το 0-100 χλμ./ώρα 4,5 δλ.), ενώ η μέση κατανάλωση κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα (στη CLS 53 AMG: 8,5 lt/100 km).
Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Coupé, C238, 2018

Όλες οι νέες Mercedes-AMG 53 διαθέτουν 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift TCT, ενώ η δύναμη στέλνεται και στους 4 τροχούς μέσω αυτόματης τετρακίνησης Performance 4Matic+. Παράλληλα, αρκετές βελτιώσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση, ώστε να προσφέρονται πιο δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο.

Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Cabriolet, A238, 2018

 Οι νέες εκδόσεις των Mercedes-AMG κάνουν το ντεμπούτο τους στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ σήμερα. Η Mercedes με αφορμή το ξεκίνημα της διάθεσής τους δημιουργεί την ειδική έκδοση Edition 1 για την CLS 53, η οποία αποκτά ειδικά χρώματα, επενδύσεις, extra εξοπλισμό και πολλά άλλα.

Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+, C257, 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης