VW Arteon: Τα δυνατά του σημεία (video)

VW Arteon: Τα δυνατά του σημεία (video)

Το Arteon εισαγάγει το νέο σχεδιαστικό «πρόσωπο» της Volkswagen. Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η μεγάλη 3D μάσκα ψυγείου που εκτείνεται κατά πλάτος σε όλο το εμπρός τμήμα, ενσωματώνοντας τα φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία, τοποθετημένα σχεδιαστικά πίσω από την μάσκα, προσδίδουν την τρίτη διάσταση.

Εκτός από το νέο πρόσωπο της Volkswagen,
στα σημαντικότερα σχεδιαστικά στοιχεία του Arteon, το οποίο διαθέτει εξαιρετικά δυναμικές αναλογίες, ανήκει σαφώς ο σχεδιασμός του εμπρός μέρους. Το χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο καπό του κινητήρα (κυρίαρχο γνώρισμα «καθαρόαιμων» σπορ αυτοκινήτων), που εκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος, από τη γρίλια του ψυγείου έως το τελείωμα των δύο μπροστινών φτερών. Οι προβολείς LED, τα φώτα ημέρας και τα φλας ενσωματώνονται στις εγκάρσιες γρίλιες του ψυγείου, που κοσμούνται από χρώμιο. Έτσι προκύπτει η σχεδίαση μίας εμπρόσθιας όψης, η οποία θα ταίριαζε ακόμα και σε σπορ πολυτελή μοντέλα. Ανάλογα σπορτίφ είναι και το πίσω μέρος του Arteon. Εκεί κυριαρχούν τα εντυπωσιακά φώτα LED με τα δυναμικά φλάς, τα μυώδη φτερά και οι ευμεγέθεις θόλοι των τροχών, οι οποίοι φτάνουν ακόμα και τις 20 ίντσες! Με αυτά τα δεδομένα, το Arteon αποτελεί μία νέα εναλλακτική για όσους προσανατολίζονται στην απόκτηση ενός σπορτίφ 5θυρου fastback με εντυπωσιακή σχεδίαση, προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, πολύ διαφορετικό ύφος και υψηλό επίπεδο άνεσης αντί μιας κλασικής λιμουζίνας.
Η αεροδυναμική τελειοποιεί τη δυναμική οδική συμπεριφορά. Στο νέο Arteon επιτεύχθηκε η ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε έναν καλό αεροδυναμικό συντελεστή cw 0,265 και σε καλές τιμές αρνητικής άντωσης (πίεσης του αέρα στο αμάξωμα, προς τα κάτω). Αυτό εξασφαλίζει από την μία πλευρά χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση και συνεπώς χαμηλές τιμές κατανάλωσης, και από την άλλη ένα υψηλό επίπεδο δυναμικής οδικής συμπεριφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190717125002_04bfa881-lexus-autonomous-tech-2-chariatis-1000a

Η Lexus αναμένεται να εφαρμόσει στα μελλοντικά της μοντέλα το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις σημαντικότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

e243d65f-audi-r8-lms-gt25654harpi1000

Το ισχυρότερο αγωνιστικό μοντέλο που έχει εξελίξει ποτέ για ιδιωτικές ομάδας η Audi Sport είναι πλέον γεγονός και ονομάζεται R8 LMS GT2.

Boss_on_the_Block

Με τον νέο κύκλο μέτρησης WLTP να έχει μπει πλέον στη ζωή μας και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ανακοινώνουν τις νέες μετρήσεις κατανάλωσης των μοντέλων τους, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε με τι ταχύτητα πραγματοποιούνται αυτές οι δοκιμές.

cla

Μάθετε τα πάντα για όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελληνική αγορά. Αναζητήστε τα μοντέλα που θέλετε και συγκρίνετέ τα μεταξύ τους, με την πρωτοποριακή υπηρεσία που σας προσφέρει το newsauto.gr.

TransitAllElectricSmartEnergyConcept_01_2

Η Ford εξελίσσει το ηλεκτρικό Transit Smart Energy Concept με σκοπό να δοκιμάσει στην πράξη τεχνολογίες και λύσεις οι οποίες θα αυξήσουν την αυτονομία των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων της.

1