Ιαπωνική συμμαχία...

Ιαπωνική συμμαχία...

Οι Ιάπωνες αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν να χάσουν την επαφή με τους Ευρωπαίους και τους Βορειοαμερικάνους στον τομέα της έρευνας για τις μελλοντικές τεχνολογίες και σπεύδουν να πραγματοποιήσουν συμπράξεις.

Ιαπωνική συμμαχία...
 Έτσι μετά τις Nissan-
Mitsubishi (η πρώτη απέκτησε το 34% της δεύτερης) κοινές δράσεις θα κάνουν η Suzuki
με την Toyota, μετά από πρωτοβουλία της Suzuki.
Κλείσιμο


Η συνεργασία ανακοινώθηκε στο Τόκιο σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σε ανώτατο επίπεδο, από τους Προέδρους Osamu Suzuki και Akio Toyoda. «Σε τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περιορισμός στο R&D (Έρευνα και Ανάπτυξη) που μπορεί να κάνει καθένας ξεχωριστά. Θα πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες εταιρείες, π.χ. για τα στάνταρ στις υποδομές», δήλωσε ο επικεφαλής της Toyota, Akio Toyoda.

«Όπως έχω δηλώσει και παλαιότερα, η Toyota δεν ήταν καλή στο να δημιουργεί συμμαχίες. Όμως το περιβάλλον γύρω μας αλλάζει ραγδαία και θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε»
. «Είναι γνωστό ότι η Suzuki εστιάζει κυρίως σε μικρά αυτοκίνητα. Ακόμη όμως και σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ινδία όπου έχουμε έντονη παρουσία, θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες αν απλά βελτιώνουμε τις υπάρχουσες τεχνολογίες και δεν αναπτύξουμε νέες», προσέθεσε από την πλευρά του ο Osamu Suzuki.

Χαρακτηριστικό της ευελιξίας και της άμεσης προσαρμογής των Ευρωπαίων κατασκευαστών στα νέα δεδομένα είναι η κοινή απόκτηση από τις  Audi-BMW-Mercedes των χαρτών HERE της Nokia (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).


toyota-suzuki-partnership-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης