Τέλος παραγωγής για την ισχυρότερη McLaren

Τέλος παραγωγής για την ισχυρότερη McLaren

Το κορυφαίο μοντέλο δρόμου της McLaren, η υβριδική P1, έχει γίνει πλέον συλλεκτικό.

Τέλος παραγωγής για την ισχυρότερη McLaren
Και αυτό διότι ολοκληρώθηκε η παραγωγή του 375ου και τελευταίου αυτοκινήτου, στην έδρα της εταιρείας, το Γουόκινγκ της Αγγλίας. Το βρετανικό hypercar φέρει το γνωστό 3.8 V8 twin turbo, ο οποίος συνδυαστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 916 ίππους και 91,8 kgm ροπής.

Χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονήματος, το βάρος έχει διατηρηθεί στα 1.450 kg, γεγονός που επιτρέπει στην P1 να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,8 sec. Τα 200 km/h έρχονται σε 6,8 sec και τα 300 km/h σε 16,5 sec, λίγο πριν αγγίξει την τελική των 350 km/h. Η P1 είναι το πρώτο μοντέλο της Ultimate Series, της «οικογένειας» που βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας.

Κλείσιμο
Πριν την παραγωγή των 375 P1, είχε προηγηθεί αυτή 13 πρωτότυπων εξέλιξης, 5 πρωτότυπων ομολογκαρίσματος και άλλων τριών αυτοκινήτων προ-παραγωγής. Πιο δημοφιλές χρώμα αποδείχθηκε το κίτρινο, ενώ οι πωλήσεις της μοιράστηκαν ως ακολούθως: Αμερική 34%, Ευρώπη 26%, Μέση Ανατολή και Αφρική 13%, Ασία 27%.

Πλέον, η McLaren συνεχίζει με την κατασκευή της P1 GTR με τους 1.000 ίππους, που έχει άδεια μόνο για τις πίστες. Η παραγωγή θα ολοκληρωθεί στις αρχές του νέους έτους, οπότε στη βρετανική εταιρεία πρέπει να λάβουν την απόφαση για το μοντέλο της Ultimate Series που θα διαδεχθεί την P1.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης