Top Gear: Έφεραν το τέλος του Τζέρεμι Κλάρκσον οι γροθιές εναντίον συνεργάτη του;

Top Gear: Έφεραν το τέλος του Τζέρεμι Κλάρκσον οι γροθιές εναντίον συνεργάτη του;

Φέρεται να έδειρε τον βοηθό παραγωγό του γιατί δεν του είχε πάει φαγητό - Ολα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ταλαντούχο κ. Κλάρκσον και το πλούσιο παρελθόν του διάσημου παρουσιαστή - Τα αρνητικά του σχόλια για Ελλάδα και Μεξικό - Το διπλωματικό επεισόδιο με τα Φώκλαντς

Top Gear: Έφεραν το τέλος του Τζέρεμι Κλάρκσον οι γροθιές εναντίον συνεργάτη του;
Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά που έχουν ως πρωταγωνιστή τους, τον Τζέρεμι Κλάρκσον. Αυτή τη φορά ο 54χρονος παρουσιαστής τέθηκε εκτός BBC, με αποτέλεσμα η εκπομπή «Top Gear» να μην προβληθεί την περασμένη Κυριακή. Από την πλευρά του το ίδιο το κανάλι δήλωσε πως ο Κλάρκσον βρίσκεται σε αναστολή της εργασίας του, εξαιτίας μιας έρευνας που διεξάγεται αυτή την περίοδο, που αφορά σε μια φασαρία που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον ίδιο και σε έναν παραγωγό του βρετανικού καναλιού.

Διαβάστε επίσης: Κατηγορίες εξαπάτησης του κοινού από το Top Gear


Παρ' όλα αυτά, το κανάλι, δεν γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν. Η ανακοίνωση εκπροσώπου του BBC ήταν αρκετά συγκρατημένη: «Μετά από μια διένεξη με έναν παραγωγό του BBC, ο Τζέρεμι Κλάρκσον, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, λόγω επικείμενης έρευνας. Κανείς άλλος δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Το Top Gear δεν θα προβληθεί την Κυριακή. Το κανάλι δεν έχει κάποιο άλλο σχόλιο». Ούτε ο ίδιος ο παρουσιαστής έχει κάνει κάποιο σχόλιο, όπως συνήθιζε, μέσω Twitter.

Οι κακές γλώσσες όμως δεν άργησαν να... λαλήσουν και οι πρώτες φήμες βγήκαν στην επιφάνεια. Το περιοδικό Radio Times, ισχυρίζεται πως η όλη «διένεξη» στην οποία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του καναλιού, ήταν μια ωραιότατη μπουνιά την οποία δέχτηκε αρσενικός παραγωγός, από το χέρι του Κλάρκσον. Το περιοδικό συνεχίζει, λέγοντας πως το περιστατικό έγινε την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναφέρθηκε στους ιθύνοντες του καναλιού μόλις χτες (σσ Δευτέρα).
Κλείσιμο


Ο βοηθός που φέρεται να δέχτηκε την μπουνιά του Κλάρκσον

Η αγγλική tabloid, Metro, όπως και η ιρλανδική Daily Mirror, αναφέρουν πως ο τύπος, ο οποίος δέχτηκε το «χάδι» του Κλάρκσον, είναι ο Ιρλανδός βοηθός παραγωγός, Όισιν Τάιμον. Ο 36χρονος βρίσκεται στην εκπομπή εδώ και επτά χρόνια, όμως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα γυρισμάτων, ο Κλάρκσον δεν βρήκε κάτι να φάει και χτύπησε όποιον βρήκε μπροστά του. Και δυστυχώς για τον Τάιμον, βρέθηκε να φταίει που γουργούριζε η κοιλιά του 54χρονου παρουσιαστή.

Παρ' όλα αυτά, το γεγονός πως το Top Gear, είναι η κορυφαία εκπομπή αυτοκινήτων στον κόσμο και έχει αποφέρει στο Βρετανό παρουσιαστή 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο μισθός του πλέον ανέρχεται στα 1,85 εκατομμύρια το χρόνο, ήταν αναμενόμενο πως η μη προβολή της εκπομπής θα δημιουργούσε θύελλα αντιδράσεων. Ο δεξιός βουλευτής Γκουίντο Φοκς δημιούργησε μια διαδικτυακή σελίδα, η οποία τιτλοφορείται «Bring Back Clarkson» (εκ του BBC), η οποία μαζεύει υπογραφές όσων επιθυμούν ή καλύτερα απαιτούν να επιστρέψει ο ιδιόρρυθμος παρουσιαστής στα πλατό του καναλιού. Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη κίνηση έχει μαζέψει 25.000 «υπογραφές».



Αν και ο «αρσενικός παραγωγός» δεν κατονομάζεται επίσημα από κανέναν, ένα όνομα είναι σίγουρο πως αποκλείεται από την καταμέτρηση. Αυτό του πολύ καλού φίλου του Κλάρκσον, Άντι Γουίλμαν, που είναι υπεύθυνος παραγωγής του Top Gear και παλιός συμφοιτητής του στο Repton School στο Ντέρμπισαϊρ. Πέραν αυτού, οι δυο τους έχουν εκμεταλλευτεί όσο καλύτερα γινόταν, τη φήμη που κέρδισαν από την εκπομπή αυτοκινήτων, καθώς η εταιρία παραγωγής τους, που λέγεται Bedder 6 (η ακριβής μετάφραση είναι «αυτός που κρεβατώνει») και ιδρύθηκε το 2006, έχει στο παρελθόν αποφέρει κέρδη της τάξης του ενός εκατομμυρίου λιρών. Εκτός αυτού, το 2012, στον ισολογισμό του BBC, αναφέρεται μέρισμα από την Bedder 6, ύψους 4,5 εκατομμυρίων λιρών! Η μεταγραφή του εικάζεται πως θα κόστιζε σε κάποιο άλλο κανάλι πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ!

Όλα αυτά όμως λίγο αποκαλύπτουν, το ευρύ φάσμα της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα του Τζέρεμι Κλάκσον, οποίος στο παρελθόν έχει κάνει αρνητικά σχόλια και για την Ελλάδα, περιγράφοντας την Κρήτη ως «απαίσιο νησί», χαρακτηρίζοντας ως θετικό στοιχείο του ελληνικού στρατού «τα πον πον στα παπούτσια» (αγνοώντας τα τσαρούχια ο λόρδος), και ως διαδεδομένο σπορ στη χώρα το σοδομισμό. Υπάρχουν σοβαρά περιστατικά που έχουν προκαλέσει κατακραυγή σε διάφορα μέρη του πλανήτη εξαιτίας της έλλειψης βρετανικής λεπτότητας από το βρετανό.

Το 2003, οδηγώντας ένα φορτηγάκι στο Σόμερσετ, αποφάσισε να δοκιμάσει την αντοχή του και το έριξε πάνω σε μια καστανιά, αναγκάζοντας αργότερα το BBC να ζητήσει συγγνώμη από το συμβούλιο της πόλης.

Το 2008 κάνοντας μια (πλήρως) αποτυχημένη απόπειρα να αστειευτεί, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων λέγοντας πως οι οδηγοί φορτηγών στις εθνικές οδούς είναι υπεύθυνοι για δολοφονίες ιερόδουλων. 1.000 έγγραφες καταγγελίες έφτασαν στα γραφεία του BBC τις επόμενες μέρες.

Το 2010 θύμα της ελλιπούς σύνδεσης που υπάρχει μεταξύ της γλώσσας του Κλάρκσον και του εγκεφάλου του, έπεσαν οι Μεξικανοί. Τους χαρακτήρισε σε γενική βάση, τεμπέληδες, χωρίς σκοπό, και πλαδαρούς, αναγκάζοντας το κανάλι να ζητήσει συγγνώμη από τον πρέσβη του Μεξικού στην Αγγλία.

Το 2011, στα πλαίσια μιας εκπομπής μιάμισης ώρας αφιερωμένης στην Ινδία, ένα αυτοκίνητο με μια τουαλέτα αντί για πορτ μπαγκάζ, χαρακτηρίζεται ως «ιδανικό για όσους έρχονται στη χώρα, αφού σίγουρα θα πάθουν διάρροια».

Πάντως όσο περνάει ο καιρός, τα δημόσια σχόλια του Κλάρκσον γίνονταν όλο και πιο χονδροειδή, φτάνοντας το 2012, να παρομοιάσει ένα Ιαπωνικό αυτοκίνητο με ανθρώπους που έχουν όγκους στο πρόσωπό τους. 

To 2014 έκανε λογοπαίγνιο με τη λέξη slope, ενώ έκανε γυρίσματα στη Μιανμάρ. Αυτή η λέξη αν και σημαίνει κλίση, χρησιμοποιείται από τους αγγλόφωνους, υποτιμητικά για όσους κατάγονται από την Κίνα ή το Βιετναμ και προέρχεται από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 



 Περιγράφοντας λοιπόν, μια γέφυρα, χρησιμοποίησε τη λέξη slope για να τονίσει την κακή της κατασκευή, την ώρα που περνούσε ένας Ασιάτης. Λίγο νωρίτερα, την ίδια χρονιά, τραγουδώντας έναν πασίγνωστο μωρουδιακό ρυθμό, άλλαξε λίγο τα λόγια, προσθέτοντας και τη λέξη «νέγρος» - Eeny meeny miny moe catch a niger by his toe.


 
Αποκορύφωμα του ρατσιστικού ντεμαράζ του Βρετανού παρουσιαστή αποτέλεσε η πρόσφατη περιπέτεια του συνεργείου στην Αργεντινή. Εκεί ο Κλάρκσον εμφανίστηκε μέσα σε μια Πόρσε με πινακίδες (H982 FKL) των νησιών Φώκλαντ, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για την επίπτωση που έχει η ενθύμηση στους Αργεντινούς από έναν Βρετανό, των τραγικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν εκεί. Το συνεργείο αναγκάστηκε να διαφύγει εκτάκτως για τη Χιλή για να σωθεί από την εξέγερση που είχε προκληθεί. Αυτά τα γεγονότα του 2014 οδήγησαν τον Γουίλμαν να χαρακτηρίσει τη χρονιά λατινιστί annus horribilis (απαίσια χρονιά).



Βέβαια το θράσος δεν έχει όρια καθώς το 2009, ο Κλάρκσον είχε επιτεθεί στον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, τον οποίο αποκάλεσε «μονόφθαλμο ηλίθιο Σκωτσέζο», για να αναγκαστεί μετά να ζητήσει συγγνώμη, αλλά μόνο για το μονόφθαλμος και το Σκωτσέζος!!


 
Μην ξαναπεί κανείς τον Κλάρκσον ρατσιστή! Λίγο νωρίτερα από το περιστατικό με τη λέξη «νέγρος», ο 54χρονος, είχε κάνει ανάρτηση στο Twitter στην οποία έλεγε πως ονόμασε το νέο του σκυλάκι, ένα μαύρο τεριέ, χρησιμοποιώντας το όνομα του Ντιντιέ Ντρογκμπά!

Πέρα από τα σχόλια, ο Κλάρκσον έχει μια χρόνια κόντρα με τον Πιρς Μόργκαν, γνωστό δημοσιογράφο και φανατικό της Άρσεναλ. Στην τελευταία πτήση του Κονκόρντ, αντάλλαξαν κουβέντες με τον Μόργκαν να δέχεται ένα φλιτζάνι με νερό από τον Κλάρκσον. Η κόντρα, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις κυρίως στο Twitter, έφτασε σε σημείο, που ο Κλάρκσον δεν κρατήθηκε και έριξε μπουνιά στον Μόργκαν, στα ετήσια βραβεία του βρετανικού Τύπου, με τον Μόργκαν να απαντά πως ο 3χρονος γιος του χτυπάει πιο δυνατά. 

Έτσι και τώρα ο Πιρς Μόργκαν δεν έχασε χρόνο και τουίταρε πως είναι διαθέσιμος για τη θέση του παρουσιαστή του Top Gear.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης