Ράλι Μόντε Κάρλο: Ξεκινά σήμερα με 3 ελληνικές συμμετοχές!

Ράλι Μόντε Κάρλο: Ξεκινά σήμερα με 3 ελληνικές συμμετοχές!

Ξεκινά σήμερα από το Πριγκιπάτο του Μονακό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι που φέτος αριθμεί 13 αγώνες χωρίς ανάμεσά τους να βρίσκεται το Ράλι Ακρόπολις.

Ράλι Μόντε Κάρλο: Ξεκινά σήμερα με 3 ελληνικές συμμετοχές!
Στο Ράλι Μόντε Κάρλο εκκινούν 119 πληρώματα και ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις Ελληνικές συμμετοχές.

Κλείσιμο
Ξεκινάμε από τους Δημήτρη Δριβάκο και Κατερίνα Μπαντέ (συνοδηγό) μια συμμετοχή της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε  με Honda Civic Type-R. Ο Δριβάκος μετά τις αναγνωρίσεις δήλωσε: «Το Ράλι Μόντε Κάρλο είναι ένας δύσκολος αγώνας κυρίως εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Πριν 3 μέρες έπεσε χιόνι σε πολλές ειδικές διαδρομές, πιθανόν να χρειαστούν λάστιχα για χιόνι και με καρφιά. Για πρώτη φορά ο αγώνας ξεκινά με δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές και έχει και μία πολύ μεγάλη ειδική διαδρομή συνολικού μήκους 51,66 χλμ. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει αρκετές δοκιμές και νιώθω πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση αλλά και το στήσιμο του αυτοκινήτου. Το Civic Type-R έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας R3 Honda JAS Homolagation, με την οικονομική υποστήριξη της ιταλικής εταιρείας λιπαντικών ERG.»

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί απόψε στην κεντρική πλατεία «Place du Casino in Monte Carlo». Ο αγώνας είναι κατά 75%  διαφορετικός και περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 355.48km ενώ το συνολικό μήκος είναι 1403km.




Ένας ακόμη οδηγός με ελληνική καταγωγή παρότι αγωνίζεται με Βελγική σημαία
είναι ο Ιορδάνης Σερδερίδης με συνοδηγό τον επίσης Βέλγο Ουίλιαμ Μερνί. Ο Σερδερίδης, ολοκλήρωσε το πρωί της Τετάρτης τις καθιερωμένες αναγνωρίσεις από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, ενώ το βράδυ συμμετείχε στο shakedown. Σε αυτό, τα πληρώματα πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους ρυθμίσεις προκειμένου να είναι έτοιμα για τον αγώνα που ουσιαστικά ξεκινάει το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Καβαλιώτης οδηγός έκανε 2 περάσματα από την ειδική του shakedown, ώστε να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο και να εξετάσει τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του ράλλυ σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Οι εντυπώσεις του ήταν αρκετά θετικές και έδειξε να μαθαίνει γρήγορα το Citroen DS3 R5: «Οι δρόμοι στις διαδρομές του αγώνα είναι καθαροί ως επί το πλείστον. Στην κλασική Col de Turini συναντήσαμε χιόνι και πάγο για 1 χιλιόμετρο, όπως επίσης και στη Σαββατιάτικη Sisteron. Βέβαια, ο καιρός στο Μόντε Κάρλο είναι απρόβλεπτος, οπότε οι συνθήκες που συναντήσαμε δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικές αυτών που θα επικρατήσουν στον αγώνα. Την Τρίτη είχαμε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου δοκιμών και χρειάστηκε να περιμένουμε 2 ώρες ώστε να επισκευαστεί».



Από τις αναγνωρίσεις του Ιορδάνη Σερδερίδη προχτές.


Ένας ακόμη Έλληνας οδηγός που θα πάρει απόψε στις 19:00 εκκίνηση
στην πλατεία του Μόντε Κάρλο είναι ο Νικόλαος Παυλίδης με συνοδηγό το Ιρλανδό Άλαν Χάριμαν επίσης με Citroen DS3.



Αναγνωρίσεις και για τους Δριβάκο Μπαντέ που τρέχουν με τον αριθμό 96
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης