Χάμιλτον: Ο Ρόσμπεργκ παραδέχτηκε πως με χτύπησε επίτηδες!

Χάμιλτον: Ο Ρόσμπεργκ παραδέχτηκε πως με χτύπησε επίτηδες!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ομάδα της Mercedes, καθώς μετά τη συζήτηση των μελών της ομάδας ο Χάμιλτον βγήκε στους δημοσιογράφους και τόνισε πως ο Ρόσμπεργκ στην απενημέρωση είπε πως τον χτύπησε εσκεμμένα.

Χάμιλτον: Ο Ρόσμπεργκ παραδέχτηκε πως με χτύπησε επίτηδες!
Ο Ρόσμπεργκ που εκκινούσε από την pole στο Βέλγιο σήμερα έχασε το προβάδισμα στην 1η στροφή. Βρέθηκε όμως πίσω από το Χάμιλτον στο 2ο γύρο και του επιτέθηκε στα φρένα για την Les Combes. Πήρε την εξωτερική, έστριψε πλάι - πλάι με το Βρετανό και ακούμπησαν. Ως αποτέλεσμα κλάταρε το πίσω δεξιά ελαστικό του Χάμιλτον και έσπασε η αεροτομή του Ρόσμπεργκ. Ο αγώνας του Χάμιλτον καταστράφηκε ενώ αυτός του Ρόσμπεργκ οριοθετήθηκε. Έτσι η Mercedes έχασε ένα εύκολο 1-2 και περιορίστηκε στην 2η μόνο θέση του Ρόσμπεργκ.

Όπως είναι λογικό στην καθιερωμένη συζήτηση μετά τον αγώνα των μελών της ομάδας είχε πολύ συννεφιά. Βγαίνοντας απ' αυτή ο Χάμιλτον έριξε λάδι στη φωτιά αποκαλύπτοντας τι είπε ο Ρόσμπεργκ: "Στη συνάντηση που είχαμε είπε ότι το έκανε σκόπιμα. Είπε ότι θα μπορούσε να το αποφύγει. Είπε ότι το έκανε για ν' αποδείξει τι ακριβώς συμβαίνει. Ρωτήστε και τον Βολφ και το Λόου που ήταν σ' αυτή τη συνάντηση. Ρωτήστε όλους τους οδηγούς όταν ένα μονοθέσιο είναι δίπλα σου αλλά έχεις μισό μήκος προβάδισμα και είσαι στην εσωτερική είναι δική σου η αγωνιστική γραμμή. Δεν είναι δουλειά μας να δίνουμε χώρο στον αντίπαλο περισσότερο από τον ελάχιστο. Ούτε είναι μια στροφή όπου υπάρχει τοίχος. Ο Φέτελ στον προηγούμενο γύρο κατάλαβε πως δεν μπορεί να στρίψει και πήγε ευθεία. Δε νιώθω πως σήμερα ήταν αναπόφευκτη η επαφή. Φρέναρα πολύ αργά για να μη βρεθεί δίπλα μου στην είσοδο και βρέθηκε στο τυφλό σημείο. Οπότε πήρα τη γραμμή μου ξέροντας πως είναι πίσω. Είμαι απογοητευμένος και για την ομάδα και για μένα καθώς έχασα σημαντικούς βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Έλεγε στη συνάντηση ότι έφταιγα εγώ και με τη σύγκρουση απέδειξε κάτι. Ρωτήστε τον τι...".

Κλείσιμο


Οι Mercedes βρέθηκαν πλάι - πλάι στο 2ο γύρο στη Les Combes και χτύπησαν μεταξύ τους μονομαχώντας για την 1η θέση. Δεξιά διακρίνεται ο Ρόσμπεργκ από την εξωτερική.

Από την πλευρά του ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ άστραψε και βρόντηξε: "Θα υπάρξουν συνέπειες για το Ρόσμπεργκ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Τους είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή της χρονιάς ότι δεν είναι αποδεκτό να συγκρούονται μεταξύ τους. Επιμένω ότι το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στο σπορ να τους αφήσουμε να μονομαχήσουν για τον τίτλο. Είναι σημαντικό να βλέπουμε σπουδαίους αγώνες και μονομαχίες αλλά δε θέλω να φτάσουμε στο σημείο να δείχνουμε ηλίθιοι στο τέλος χάνοντας το πρωτάθλημα από δικά μας λάθη".

Όταν του ζητήθηκε να επαληθεύσει τα σχόλια του Χάμιλτον ο Βολφ είπε:
"Αυτά ειπώθηκαν αλλά το νόημα είναι άλλο. Ο Νίκο ένιωσε πως πρέπει να κρατήσει τη γραμμή του και ο Λιούις να του δώσει χώρο. Δεν υποχώρησε και ήθελε μ' αυτό να αποδείξει ότι έπρεπε ο Λιούις να δώσει το χώρο που δεν έδωσε. Συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε μια ιδιαίτερα τεταμένη συζήτηση μεταξύ τους αλλά δεν συγκρούστηκαν εσκεμμένα. Αυτό είναι χαζομάρα".



H στιγμή της σύγκρουσης Χάμιλτον - Ρόσμπεργκ. Διακρίνεται το σπασμένο τμήμα της αεροτομής του Ρόσμπεργκ που είναι πίσω από το Χάμιλτον στον αέρα.


O Ρόσμπεργκ από την πλευρά του όταν ρωτήθηκε στο βάθρο των νικητών,
από τον Έντι Τζόρνταν για το συμβάν αρνήθηκε να πάρει θέση ζητώντας να δει πρώτα τα ριπλέϊ. Αφού τα είδε κατέφυγε και πάλι σε υπεκφυγές: " Είδα τα replay δε θέλω να πάρω θέση οι αγωνοδίκες το θεώρησαν αγωνιστικό συμβάν. Ήμουν πιο γρήγορος είχα την ευκαιρία, βούτηξα στην εξωτερική καθώς είχε κλείσει την εσωτερική. Δεν υπήρχε ρίσκο στο να προσπαθήσω να περάσω οπότε δοκίμασα. Ακόμη και χωρίς DRS ήμουν πολύ ταχύτερος γι' αυτό δοκίμασα. Δε θεωρώ πως ρίσκαρα".

Ο Ρόσμπεργκ τερμάτισε τελικά 2ος και με την εγκατάλειψη του Χάμιλτον η διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ανάμεσα στους δυο διεκδικητές διευρύνθηκε κατά 18 βαθμούς από τους 11 στους 29.

Επόμενος αγώνας στις 7/9 το Ιταλικό GP.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης