Φέτελ: Αφιερώνω τον τίτλο στο κορίτσι μου!

Φέτελ: Αφιερώνω τον τίτλο στο κορίτσι μου!

Προτού κρυώσει το μυαλό και στεγνώσει η σαμπάνια, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της F1.

Φέτελ: Αφιερώνω τον τίτλο στο κορίτσι μου!
Χτες στην πίστα Μπουντ ο 26χρονος Γερμανός βρέθηκε 17ος μετά την αλλαγή ελαστικών στο 2ο γύρο αλλά τελικά κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα και να πανηγυρίσει με στυλ την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 4η συνεχή χρονιά.

Με ποιους επικοινώνησες αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου;
Πρώτα απ’ όλα με την οικογένεια μου, τους γονείς μου, τον αδερφό μου και την κοπέλα μου. Αν είναι να αφιερώσω τον τίτλο σε κάποιον το αφιερώνω στην κοπέλα μου δεν ήταν εύκολη χρονιά για μας είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και ανάμεικτα συναισθήματα που με πόνεσαν. Σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεσαι έναν άνθρωπο να σου δείξει αγάπη και να σου δώσει δύναμη να ξεπεράσεις ότι συνέβη και να μπεις πάλι στο μονοθέσιο για να διασκεδάσεις.
Κλείσιμο

Ο Φέτελ έχει δεσμό με τη συμπατριώτισσά του Χάνα Πράτερ, που είναι ένα χρόνο μικρότερή του από το 2007. Η ίδια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο σχέδιο και προτιμά να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Το ζευγάρι μένει στην Ελβετία.



Έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι ο νεώτερος τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του σπορ;

Για να είμαι ειλικρινής όχι. Δεν είναι εύκολα να βάλεις σε τάξη τα συναισθήματα και να βρεις τις σωστές λέξεις για να τα εκφράσεις. Μόνο τρεις άντρες έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο είναι πολύ δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις αλλά ταυτόχρονα είμαι ευτυχισμένος που κανείς δεν μπορεί να μου το στερήσει αυτό πλέον. Νιώθω πολύ καλά και είμαι χαρούμενος. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως ο τίτλος αυτός ήταν πιο εύκολος γιατί είχαμε πλεονέκτημα αλλά νιώθω εξίσου θαυμάσια. Δε χαλαρώσαμε ούτε στιγμή θεωρώντας ότι ξέρουμε πια τον τρόπο να κερδίσουμε τον τίτλο. Για μας κάθε βήμα, κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Κάθε λεπτομέρεια εξετάζεται και αναλύεται όπως τα προηγούμενα χρόνια και πιέζουμε στο όριο από την Παρασκευή για να βρούμε το σωστό στήσιμο. Για μένα αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Ήταν ρίσκο να κάνεις πιτ στοπ στο 2ο γύρο;
Θα μπορούσα να κάνω άλλον ένα, ξέραμε πως η μαλακή γόμα δε θα αντέξει και πολύ θα παραμορφωνόταν και δε θα είχαμε πρόσφυση πίσω. Έτσι θα έχανα χρόνο, αυτό ακριβώς ήθελα να αποφύγω. Ευτυχώς κράτησα την πρώτη θέση στην εκκίνηση και μπήκα στα πιτ. Βγήκα 17ος και διασκέδασα προσπαθώντας να επανέλθω. Μ’ εξέπληξε η διαφορά με το Γουέμπερ ήταν στα 12 sec ενώ το πιτ στοπ διήρκησε 22. Έτσι είχα περιθώριο μεγαλύτερο απ’ ότι υπολόγισα.

Δεν κρατήθηκες και έκανες donuts για να πανηγυρίσεις, πως ένιωσες;
Ο μηχανικός μου δυσαρεστήθηκε καθότι επέμενε να πάω στο παρκ φερμέ ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία. Σκέφτηκα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους στην κεντρική κερκίδα ξέρω πως απαγορεύεται ελπίζω να με καταλάβουν και να με συγχωρέσουν.



Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί βέβαια, οι αγωνοδίκες κάλεσαν σε απολογία το Φέτελ και του έδωσαν επίπληξη ενώ η Red Bull πήρε χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ για τα επινίκια της αφετηρίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης