Έτοιμα τα πρώτα ηλεκτρικά BMW i3

Έτοιμα τα πρώτα ηλεκτρικά BMW i3

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης άρχισε στις 18 Σεπτεμβρίου για τη BMW, καθώς τα πρώτα i3 βγήκαν από το εργοστάσιο της Λειψίας.

Φρένο στην «αγένεια» των εισπρακτικών εταιρειών
Έτοιμα τα πρώτα ηλεκτρικά BMW i3
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης θα εισαχθεί και στη χώρα μας το Νοέμβριο. Θα διατίθεται από τη BMW Σπανός σε τιμές που θα αρχίζουν από τα 36.150 ευρώ. Το πρώτο i3 που κατασκευάστηκε θα χρησιμοποιηθεί στο διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το i3 είναι ένα αυτοκίνητο με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ για την παραγωγή του στη Λειψία χρησιμοποιείται η ενέργεια που παράγουν τέσσερις γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες. Φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 170 PS και ροπής 25,5 kgm, ενώ η αυτονομία του με μία φόρτιση ανέρχεται σε 160 km. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς.

Κλείσιμο
Το χαμηλό βάρος χάρη στην εκτεταμένη χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακόνημα (CFRP) συμβάλει σε επιδόσεις που συναντάμε συνήθως σε hatch με sport χαρακτήρα (0-100 σε περίπου 8 sec). Προαιρετικά, το i3 θα μπορεί να παραγγελθεί και με ένα μικρό 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα λειτουργεί ως γεννήτρια για αύξηση της αυτονομίας στα 300 km.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης