Προβληματισμός στη Ferrari!

Προβληματισμός στη Ferrari!

Ο Φερνάντο Αλόνσο ξέρει καλά πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρώσουν το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς και να πάνε στην καλοκαιρινή ανάπαυλα μ’ ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να μειώσουν τη διαφορά στη βαθμολογία.

Προβληματισμός στη Ferrari!
Αυτή τη στιγμή ο Αλόνσο βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας των οδηγών και υπολείπεται 34 βαθμούς από το Φέτελ ενώ τέτοια εποχή πέρυσι προηγούνταν με 40 βαθμούς και τελικά έχασε το πρωτάθλημα για 3. Αντίστοιχα η Ferrari υπολείπεται 70 βαθμούς από την πρωτοπόρο Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και βρίσκεται στην 3η θέση καθότι η συγκομιδή βαθμών του Μάσα μετά το Ισπανικό GP είναι πενιχρή ( 12β.).

Κλείσιμο
Μιλώντας σχετικά ο Αλόνσο επικέντρωσε την προσοχή του στην ψυχολογική επίδραση που μπορεί να έχει στα μέλη της ομάδας ένα καλό αποτέλεσμα στην Ουγγαρία: «Ένα καλό αποτέλεσμα έχει μεγάλη σημασία για όλους στην ομάδα αν κατορθώσουμε να κλείσουμε τη διαφορά από το Φέτελ ενόψει της καλοκαιρινής ανάπαυλας. Αν η διαφορά μεγαλώσει θα είναι μια έντονη και αγχωτική περίοδος για μας μέχρι τον επόμενο αγώνα. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε όπως πάντα και σίγουρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι με σενάρια στρατηγικής εάν οι υψηλές θερμοκρασίες μας υποχρεώσουν σ’ ένα πιτ στοπ παραπάνω στην Ουγγαρία. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι γίνεται από τις δοκιμές».

Είναι σχεδόν βέβαιο πως η Ferrari συμφώνησε με τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Lotus, Τζέιμς Άλισον ο οποίος θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας για το μονοθέσιο του 2014. Ο Άλισον δούλευε στη Ferrari και την περίοδο που ο Σουμάχερ πήρε τα 5 σερί πρωταθλήματα με την Ιταλική ομάδα (2000 – 2004).

Ως φόρο τιμής για τους συμπατριώτες τους που έχασαν τη ζωή τους στον εκτροχιασμό του τρένου ο Αλόνσο και ο ντε λα Ρόσα έστειλαν το δικό τους μήνυμα. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης