Το Peugeot 208 κάμπριο που δεν είδαμε ποτέ

Το Peugeot 208 κάμπριο που δεν είδαμε ποτέ

Αλήθεια είναι πως αρκετά πρότζεκτ έχουν ακυρωθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και το συγκεκριμένο είναι ένα από εκείνα που δυστυχώς δεν προχώρησαν στην παραγωγή...

34567peugeot-208-cc
Η Peugeot συνήθισε το κοινό της σε εκδόσεις κάμπριο για ορισμένα μοντέλα της τη δεκαετία του 2000. Το 208 θα ήταν ένα εξ αυτών, αλλά μέχρι πρότινος, δεν το είχαμε δει ποτέ δημόσια, συνεπώς δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή του.

Ένα πρωτότυπο που είναι το μοναδικό στον κόσμο και παρουσιάστηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στο Musée De L’Aventure της Peugeot στο Σοσώ της Γαλλίας. Το πρότζεκτ ξεκίνησε το 2007 με την κωδική ονομασία «A97», πέντε χρόνια δηλαδή πριν δούμε για πρώτη φορά το 208.

Η ιδιαιτερότητά του είναι πως θα αποτελούσε κάτι εντελώς καινούριο στα κάμπριο της Peugeot, αφού τα 206 και 207 είχαν αποσπώμενη, σκληρή οροφή. Αντίθετα, το 208 κάμπριο θα είχε υφασμάτινη οροφή για εξοικονόμηση κόστους, βάρους και χώρου για τους επιβάτες, διότι το εσωτερικό δεν θα ήταν τόσο στενό.



Τον μηχανισμό της υφασμάτινης οροφής τον είχε αναλάβει η αυστριακή εταιρεία Magna Steyr, η οποία ήταν υπεύθυνη και για την παραγωγή του Peugeot RCZ. Επίσης, η κόκκινη οροφή είχε το συγκεκριμένο χρώμα για να υπάρχει ομοιομορφία με το δερμάτινο εσωτερικό.

Το υπόλοιπο αμάξωμα ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με το 3θυρο hatchback, αν εξαιρέσουμε το πίσω μέρος που είχε προφυλακτήρα με διαφορετική σχεδίαση. ο Peugeot 208 κάμπριο, το μοντέλο δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή, διότι το 2011, αποφασίστηκε να το αντικαταστήσει στην παραγωγή το DS3 κάμπριο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης