Ηλεκτρικό το επόμενο Toyota Hilux

Ηλεκτρικό το επόμενο Toyota Hilux

Η Toyota σκέφτεται πολύ σοβαρά να εντάξει την ηλεκτροκίνηση και στο νέας γενιάς Hilux.

240327140419_Toyota-Hilux-EV-pro

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα επιβατικά μοντέλα της Toyota έχουν αρχίσει να προστίθενται στην γκάμα της ή πρόκειται να ενταχθούν σε αυτή σύντομα, με τον Ιάπωνα κατασκευαστή να μην περιορίζεται σε αυτά.

Τα μελλοντικά της πλάνα αφορούν την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του γνωστού pickup μοντέλου της, Hilux. Το 2022 η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο για να γιορτάσει τα 60 χρόνια εμπορικής και επιχειρηματικής παρουσίας της στην Ταϊλάνδη, στη χώρα όπου κατασκευάζεται το αυτοκίνητο.


Εκείνη την εποχή δεν είχε γίνει γνωστό ποια θα ήταν η μοίρα του πρωτότυπου, δηλαδή εάν έμπαινε σε διαδικασία παραγωγής ή όχι. Όμως τώρα, αυτό φαίνεται να γίνεται πράξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, o Πρόεδρος της Toyota Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Hilux θα μπει σε διαδικασία παραγωγής στα τέλη του 2025.

Η νέα έκδοση θα παράγεται στη συγκεκριμένη χώρα και θα εξάγεται στις κυριότερες αγορές ανά τον κόσμο, πιθανόν και στην ευρωπαϊκή. Ο Πρόεδρος της Toyota Ταϊλάνδης  διευκρίνισε ότι πριν αρχίσει η κατασκευή του, περίπου 12 οχήματα προπαραγωγής του ηλεκτροκίνητου Hilux θα διατεθούν στην τουριστική περιοχή της Πατάγια για την πραγματοποίηση μετακινήσεων και μεταφοράς αγαθών.

Με αυτόν τον τρόπο θα αξιολογηθεί σε πραγματικές συνθήκες η αυτονομία, η αξιοπιστία και η μεταφορική ικανότητα του Hilux EV ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα και να αντιμετωπιστούν, πριν το αυτοκίνητο διατεθεί προς πώληση.
Κλείσιμο

Θυμίζουμε ότι στην Ταϊλάνδη έχει έδρα και η Isuzu η οποία κατασκευάζει εκεί το D-MAX, το δικό της pickup μοντέλο. Όπως έχει ανακοινώσει και αυτή θα δημιουργήσει εκεί την αντίστοιχη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοσή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης