Το Ford F-150 Lightning πάει στο Pikes Peak

Το Ford F-150 Lightning πάει στο Pikes Peak

H Ford έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser που προλογίζει την αγωνιστική εκδοχή του δημοφιλούς ηλεκτρικού pick-up F-150 Lightning η οποία θα αγωνιστεί στο φετινό Pikes Peak

Ford_F150_lightning__3_
Η Ford δημοσιοποίησε ένα teaser με το κόνσεπτ της αγωνιστικής εκδοχής του ηλεκτρικού F-150 Lightning που θα δούμε στο φετινό Pikes Peak. Ωστόσο οι πληροφορίες που συνοδεύουν αυτό το teaser είναι μηδαμινές εντείνοντας έτσι το μυστήριο γύρω από το αυτοκίνητο.
Αυτό που είναι εμφανές από το teaser, είναι το φωτεινό έμβλημα Ford το οποίο αναπαριστάται έντονα στη μάσκα. Φαίνεται επίσης, πως το τροποποιημένο F-150 Lightning θα διαθέτει εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως μία τεράστια πίσω αεροτομή.
Είναι γνωστό εξάλλου, ότι στην ανάβαση Pikes Peak, όπου υπάρχει μεγάλο υψόμετρο και χαμηλή πυκνότητα αέρα, η αεροδυναμική είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό όποιου αυτοκινήτου κυνηγάει χρόνους.
Κλείσιμο
Υπενθυμίζουμε, ότι η Ford έχει εμπειρία από Pikes Peak, αφού το 2023 συμμετείχε με το ηλεκτρικό SuperVan, το οποίο πρόσφατα έσπασε ρεκόρ στο βουνό Panorama της Αυστραλίας. Στόχος της Ford, είναι να βελτιώσει τα 8:47,682 που σημείωσε το SuperVan στην ανάβαση πέρυσι, συν ό,τι άλλη δοκιμή μπορεί να θέλει να κάνει.
Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ισχύ του F-150 Lightning, αλλά μόνο ότι θα είναι το αυτοκίνητο #150. Οι κατατακτήριες δοκιμές του Pikes Peak 2024 έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 18-20 Ιουνίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης