Mε DNA της Renault το ηλεκτρικό Mitsubishi

Mε DNA της Renault το ηλεκτρικό Mitsubishi

Η Mitsubishi είναι έτοιμη να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο δανείζεται την τεχνολογία του από τη Renault

mitsubishi_electric__2_
Η Mitsubishi δημοσιοποίησε πολύ πρόσφατα μία teaser φωτογραφία η οποία προετοιμάζει το κοινό για τον ερχομό του νέου της SUV στην Ευρώπη το 2025. Η εικόνα και ορισμένες δηλώσεις προδίδουν πολλά.
Μοιάζει πολύ με το Renault Scenic E-Tech και δεν πρέπει να μας παραξενεύει που και το αντίστοιχο μοντέλο της Mitsubishi θα κατασκευάζεται, όπως και το Scenic, στη Γαλλία. Και αυτό γιατί η ιαπωνική εταιρεία, ως μέλος της συμμαχίας Renault- Nissan βασίζεται σε αυτήν προκειμένου να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στην ευρωπαϊκή αγορά και να ισχυροποιήσει την γκάμα που διαθέτει στη Γηραιά Ήπειρο.
Το ότι το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi θα βασιστεί στο Scenic δεν είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει μόνο από τη φωτογραφία και όσα έχουν διαρρεύσει. Τα Mitsubishi Colt και ASX βασίζονται, αντίστοιχα, στα Renault Clio και Captur.
Ο CEO του ομίλου Renault, Λούκα ντε Μέο επιβεβαίωσε όσα γράφονται τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είπε ότι στο εργοστάσιο στην πόλη Ντουαΐ της Γαλλίας θα κατασκευαστεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό κόμπακτ SUV της Mitsubishi. Μάλιστα, η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί θα είναι 100% της Renault, η AmpR Medium.
Όσον αφορά τη teaser φωτογραφία που δημοσιοποίησαν οι Ιάπωνες, προδίδει πως, αν όχι κλώνος, θα είναι ένα «αδερφάκι» του Scenic E-Tech. Οι διαφορές τους θα εστιάζονται τόσο στο εμπρός και όσο και στο πίσω μέρος, καθώς η Mitsubishi θα θέλει να το προσαρμόσει στη δική της οικογενειακή ταυτότητα και στυλ. Πιθανολογούμε ότι το επερχόμενο SUV θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Eclipse Cross στην ευρωπαϊκή αγορά, με το δεύτερο να διατίθεται σε έκδοση plug-in hybrid. Το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Mitsubishi αναμένεται επίσημα το 2025.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης