Το E-Legend EL1 θα ξέρει να ντριφτάρει

Το E-Legend EL1 θα ξέρει να ντριφτάρει

Μετά την ανακοίνωση της εταιρίας E-Legend πως το εμπνευσμένο από το Audi Quattro S1, ηλεκτρικό EL1 θα περάσει στην παραγωγή το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες που δείχνουν το πρωτότυπο εξέλιξης να ντριφτάρει 

E-Legend_EL1__2_
Η E-Legend φαίνεται πως έχει ξεκινήσει τις τελικές δοκιμές για τη ρύθμιση του ηλεκτρικού πρωτοτύπου EL1 ενόψει της παραγωγής του. Η γερμανική, νεοφυής εταιρεία E-Legend A.G. παρουσίασε το 2021 το EL1, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο για να τιμήσει τα 40 χρόνια από την παρουσίαση του Audi Sport quattro (S1). Το EL1 έχει πολλά στοιχεία που παρέπεμπαν στο εμβληματικό μοντέλο της Audi, όπως το σχήμα του αμαξώματος και το σχετικά μικρό μήκος και μεταξόνιο, παραπέμποντας στο S1. Οι διαστάσεις του είναι 4.155 χλστμ. και 2.445 χλστμ., αντίστοιχα. Το αυτοκίνητο έχει δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο εμπρός αποδίδει 204 ίππους και μέγιστη ροπή 500 Nm. Ο πίσω αποδίδει 612 ίππους και μέγιστη ροπή 1.100 Nm. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του EL1 φτάνει τους 816 ίππους.
Οι άνθρωποι της εταιρείας συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης του EL1 το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2024. Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα οπτικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε το πλαίσιο του οχήματος, χωρίς αμάξωμά, να είναι σε φάση έντονης πλαγιολίσθησης, κάνοντας σαφές πως το ντριφτάρισμα θα είναι μέρος του οδηγικού μενού του EL1.
Όπως έχει ανακοινώσει η E-Legend, το EL1 διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 80 kWh. Διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή 22 kW και δύναται να φορτίσει σε παροχή ισχύος έως 200 kW. Το βάρος του EL1 είναι 1.790 κιλά, χωρίς οδηγό και αποσκευές. Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, από τα 0-200 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης