Νέο SUV από τη Mitsubishi

Νέο SUV από τη Mitsubishi

Η Mitsubishi αποκάλυψε ένα νέο SUV μοντέλο χωρίς ωστόσο να φανερώσει την ονομασία του η οποία θα γίνει γνωστή στην επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου.

Mitsubishi_suv
Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ορίσει η Mitsubishi, το καινούργιο μοντέλο της θα παρουσιαστεί επίσημα στις 10 Αυγούστου, δηλαδή σε λίγές ημέρες από σήμερα. Ωστόσο, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας αποφάσισαν να αποκαλύψουν το νέο SUV όχημά της σε μια εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό.
Η παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε στην Ινδονησία καθώς το αυτοκίνητο προορίζεται κυρίως για τις χώρες της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ΕΕΝΑ ή ΑSEAN). Αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως προορίζεται για τις αγορές αυτών, κατά βάση. Οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας δεν αποκάλυψαν την ονομασία του αυτοκινήτου το οποίο το προσδιόρισαν με τη φράση «Το καινούργιο SUV». Αυτή, αναμένεται να ανακοινωθεί κατά την επίσημη παρουσίασή του (10 Αυγούστου, όπως προγράψαμε).
Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του νέου μοντέλου έχει στοιχεία από το πρωτότυπο XFC το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για μοντέλο παραγωγής, δεν υπάρχουν οι εντυπωσιακοί τροχοί, η διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων και των προφυλακτήρων του πρωτότυπου. Το καινούργιο όχημα της Mitsubishi έχει διαστάσεις οι οποίες το κατατάσσουν στην κατηγορία των compact SUV. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το μήκος του φτάνει τα 4.390 χλστμ., το πλάτος του 1.810 χλστμ. και το ύψος του τα 1.660 χλστμ.
Κλείσιμο
Ο κινητήρας του είναι ατμοσφαιρικός και έχει χωρητικότητα 1,5 λίτρα. Σύμφωνα με τη Mitsubishi, η μέγιστη απόδοσή του είναι 105 ίπποι και θα συνδυάζεται με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης (CVT).
Θα είναι μπροσθιοκίνητο αλλά έχει σύστημα παραμετροποίησης της απόδοσης της ροπής προς τους τροχούς το οποίο θα διαθέτει τέσσερις διαφορετικές επιλογές («Normal», «Gravel», «Mud» και «Wet») για να έχει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε κάθε περίσταση.
Προς το παρόν, δηλαδή ούτε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Mitsubishi δεν έχει αποκαλύψει φωτογραφίες από το εσωτερικό του. Πάντως, τα στελέχη της δηλώνουν ότι θα είναι ευρύχωρο και ότι θα έχει καλό επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει ηχοσύστημα της Yamaha. Το νέο μοντέλο της εταιρείας θα κατασκευάζεται στην Ινδονησία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν στις δέκα χώρες που απαρτίζουν την ΕΕΝΑ από τον προσεχή Νοέμβριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης