Το νέο Mitsubishi Colt έπαθε…Clio

Το νέο Mitsubishi Colt έπαθε…Clio

H Mitsubishi επιστρέφει στην κατηγορία των supermini με τη νέα γενιά του Colt το οποίο όπως δηλώνει και η εικόνα του αποτελεί δίδυμη παραλλαγή του Renault Clio

Mitsubishi_Colt
Η συνεργασία της Mitsubishi με την Renault στο πλαίσιο της ένταξης των δύο εταιριών στην κοινοπραξία Nissan-Renault-Mitsubishi δεν θα μπορούσε να έχει μια πιο σαφή έκφραση από το νέο Colt. Το μοντέλο με το οποίο η Mitsubishi μπαίνει και πάλι στην κατηγορία των supermini συνεχίζοντας την πολύχρονη πορεία του Colt αποτελεί μια παραλλαγή του Clio που απλά φορά τα σήματα της ιαπωνικής εταιρίας. Η ομοιότητα μεταξύ των δύο μοντέλων αφορά μάλιστα τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και το σχεδιασμό του εσωτερικού.
Για την ώρα, η Mitsubishi έχει ανακοινώσει τρία μηχανικά σύνολα, που θα εφοδιάζουν το νέο Colt. Στη βάση συναντάμε τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.000άρη των 66 ίππων, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, είναι η υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του, με απόδοση 90 ίππων, η οποία συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.
Στην κορυφή της γκάμας, βρίσκεται η υβριδική έκδοση των 1,6 λίτρων (μπαταρία 1,2 kWh), με συνδυαστική ισχύ 141 ίππων. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο, σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση και είναι η μοναδική έκδοση με δισκόφρενα εμπρός και πίση.
Η παραγωγή του νέου Mitsubishi Colt, θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο εργοστάσιο της Renault, στην Προύσα της Τουρκίας και το λανσάρισμα του αυτοκινήτου αναμένεται να γίνει αργότερα, το φθινόπωρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης